Сім нових спецмашин «Рено» закупило управління Національної поліції охорони у Вінницькій області (колишня Державна служба охорони). 22 березня особовому складу урочисто передали ключі від службового транспорту. У службовому гаражі автівки не застояться – одразу приступлять до патрулювання міста, а також виїздитимуть на екстерні виклики. Бійці кажуть, оновлення автопарку чекали довго, адже попередні машини вже технічно застарілі.

«Машини добрі, оснащені подушками безпеки, іммобілайзерами, навігаторами, камерами та тривожними кнопками. Така машина дасть можливість швидше реагувати на виклики громадян», - запевняє поліцейський групи реагування Артем Торчук.

Автівки відомство придбало за власні кошти. Оголошена вартість у віснику державних закупівель 7 машин «Renault LOGAN Authentique» склала 2.3 мільйони гривень.

Нові поліцейські автівки забезпечать блискавичність реагування на виклики вінничан

«Достатньо економічні та мобільні машини, із заводським газобалонним обладнанням, що дасть можливість зменшити витрати на пальне. До цього у нас був модельний ряд «Деу Ланос», але ми вирішили їх замінити на сучасніші і швидші автівки», - каже начальник управління поліції охорони у Вінницькій області Сергій Голодюк.

Правоохоронці обіцяють, разом із технікою покращиться швидкість реагування на виклики.

«Ми прибудемо за виклик максимум за три хвилини, в залежності від загруженості доріг, якщо за Вінницю треба їхати, то на це піде до 5 хвилин. Крім того, водії проходять курси екстремального водіння, за кермом професіонали», - переконує поліцейський Артем Торчук.

Нові поліцейські автівки забезпечать блискавичність реагування на виклики вінничан

Службовий транспорт освятили священики і бійці поліції охорони на вечірнє патрулювання виїхали вже на нових машинах.

Для довідки: У Вінниці управлінням поліції охорони обліковується 11 тис договорів, сигналізація встановлена на 5 тис об’єктів, працюють по місту 1.5 тис тривожних кнопок, охороняється 4 тис квартир вінничан. 



Переглядів: 5176
Поширень: 0