Бійці АТО нагородили 6 річного Дениса Проценка орденом «За мужність». Рік тому хлопчик майже героїчно зумів здолати важку хворобу лімфобластичний лейкоз (рак крові). Тоді, аби зібрати необхідну суму собі на лікування, Денис плів резинові браслети і продав їх в Інтернеті. Цим малий привернув до себе чималу увагу громадськості і в результаті небайдужі змогли зібрати йому на операцію в Туреччині 75 тисяч євро. Нині хлопчик знову в рідній Вінниці. Познайомитись із маленьким героєм вирішили і бійці полку «Азов», а командир взводу батальйону «Київська Русь» Вільгейм Кройц віддав Денису свою пам’ятну медаль «Захиснику Батьківщини».

 «Це не державна нагорода, мені її презентували волонтери, коли я був у Дебальцево у секторі С. Така нагорода має бути у діточок, і хлопчик своєю боротьбою за життя довів, що він майбутнє нації», - каже Вільгейм Кройц.

Вдодачу військові подарували хлопчику справжні армійські шеврони, а на груди вчепили ще один орден - «За мужність». Втім, хто власник цієї серйозної нагороди бійці так і не зізнались.

«Ми чули, що хлопчик мужньо боровся за життя і своїм прикладом показав, як потрібно стати мужніми і воювати із ворогами, як зовнішніми так і внутрішніми. Тому ми запрошуємо Дениса в Маріуполь на екскурсію, де знаходиться наша база», – говорить боєць із «Азову» Олександр.

Маленькому вінничанину, який переміг хворобу вручили медаль за мужність

В свою чергу Денис Проценко усім пообіцяв і надалі бути сильнім та мужнім.

«У нас шестеро дітей і сума 75 тисяч євро для нас була нереальною. Тому завдяки небайдужим, благодійникам і самому Денису, який постійно плів браслети, щоб продати і зібрати гроші, ми здолали хворобу. Трансплантація кісткового мозку пройшла успішно»,  - запевняє Олександр Проценко батько Дениса.

Додамо, що раз на три місяці хлопчику необхідно проходити повний курс обстеження у Турецькій клініці, кожен з яких коштує 7 тисяч доларів. Тож родина знову збирає гроші, а Денис взявся за плетіння браслетів. Долучитись до акції «браслет життя» може кожен охочий.

Реквізити картки Приватбанку № 4149 4978 3733 6413 на ім’я батька Олександра Анатолійовича Проценка.



Переглядів: 2872
Поширень: 0