Як стало відомо у понеділок, 14 грудня, губернатор Вінничини Олександр Домбровський підписав відповідний лист-погодження.

«Ми вдячні обласній державній адміністрації та обласній раді за розуміння та підтримку нашої ініціативи повернути будівлі по вул. Соборній, 67 її історичне призначення. - зазначає міський голова Володимир Гройсман. - Коли процес передачі будівлі колишньої міської Думи буде завершено, ми плануємо відновити тут знамениту Білу залу, у якій на початку минулого століття приймались найважливіші для міської громади рішення. І можу запевнити, що це буде один з найсучасніших публічних сесійних залів міської ради в Україні».

будівля колишньої міської Думи, Миколаївський проспект, нині Соборна. Будинку зліва вже немає

Будівля міської Думи по вул. Соборній, 67 - одне з дітищ першого Вінницького архітектора Григорія Артинова, який брав участь у будівництві 39 об\'єктів міста. Ця будівля була побудована у 1911 році. У народі ця будівля дістала назву Біла зала. Алебастрові прикраси сходів, стін та колон, власне, і стали причиною появи цієї назви. Три поверхи будинку були зайняті трьома великими залами. Його фасад, що являє собою модернізований ампір, багато і зі смаком був оздоблений прикрасами, серед яких і герб міста. За переказами старожилів Архітектор Артинов власноруч підбирав меблі для будівлі міської Думи.

Будівля колишньої міської Думи, вулиця Соборна, 67

Отже, у недалекій перспективі міські депутати знову працюватимуть у приміщенні, де працювали сто років назад їх колеги. А відтак можна сподіватись, що поєднання історії та сучасності надихатиме кожного депутата приймати у інтересах міста відповідальні і важливі для територіальної громади рішення.

Фото з сайту "ВКОНТАКТЕ" групи "Фотогалерея Вінниці"


Переглядів: 6518
Поширень: 0