24 березня, у Вінниці відбулося відкриття Обласного центру допомоги учасникам АТО, який відтепер знаходиться на вулиці Монастирській.

Де-юре «Обласний центр допомоги учасникам антитерористичної операції» був створений восени минулого року, а офіційно запрацював вчора. Директором центру призначений Анатолій Слівінський, разом із ним на постійній основі на громадських засадах працюватимуть ще п'ять вінничан.

На вулиці Монастирській запрацював Обласний центр допомоги учасникам АТО

«Для підвищення оперативності й чіткої координації тут, на сьогодні, територіально розміщується сектор державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області. Плюс відділ допомоги учасникам АТО, відділ санаторно-курортного лікування, відділ праці та соціально-трудових відносин, які моніторитимуть ситуацію з працевлаштування та дотримання законодавства з питань праці учасників АТО, як складові підрозділи департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації. Крім того тут територіально залишається обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які відповідають по області за формування соціальних паспортів потреб сім'ї. Тобто, це ті соціальні працівники, які доходять в кожну родину. При цьому центрі працюватимуть два психологи, які пройшли навчання з подолання посттравматичного синдром,у і в разі необхідності нададуть первині консультації хлопцям. На сьогодні усі працівники центру є державними службовцями, більшість з них раніше були волонтерами», - зазначила директор департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна.

На вулиці Монастирській запрацював Обласний центр допомоги учасникам АТО

Робота центру спрямована на вирішення проблем учасників АТО за принципом «Єдиного вікна» та максимальної координації дій у напрямку надання такої допомоги на місцевому рівні.

На вулиці Монастирській запрацював Обласний центр допомоги учасникам АТО

«У кожному районі буде працювати координатор, який відповідатиме виключно за напрямок допомоги учасникам АТО. Буде проведена інформаційна кампанія і кожен у своєму районі знатиме тамтешнього координатора, щоб бійці із своїми потребами і проблемами йшли до нього. Як показала практика нині багато проблем стосуються земельних питань, тому вирішено, що ці координатори територіально знаходитимуться у центрах надання адміністративних послуг»,- повідомив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.



Переглядів: 3421
Поширень: 0