Завдяки ЄС та МОМ 30-31 березня у м. Вінниця проходить Форум міжрегіональної співпраці. Участь у форумі беруть 150 представників міжнародних донорських організацій та грантових програм, які допомагають внутрішньо переміщеним особам в Україні, підприємці із зони АТО та Криму, які бажають перенести бізнес або налагодити співпрацю у Вінницькій області, підприємці з числа переселенців, які уже успішно працюють у Вінницькій області та вінницькі підприємці, які зацікавлені у налагоджені нових ділових контактів.

Захід проводиться проектом ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» спільно з ВОПО «Джерело надії» та фінансується Європейським Союзом та Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні.

Директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко зазначив: «Переселенці, котрі приїхали у Вінницьку область, це неймовірний ресурс професіоналів, успішних, талановитих людей, які ще далеко не всі працевлаштовані та інтегровані. Сьогоднішній Форум – місце, де підприємці з числа переселенців мають можливість почути від міжнародних донорів про їх програми допомоги та дізнатись якою із них можна скористатись. Переселенці мають змогу поспілкуватись із представниками міжнародних донорських організацій, серед яких Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні, Програма ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», МФ «Відродження», USAID та дізнатись більше про їхні проекти допомоги ВПО».

У Вінниці стартував дврденний Форум для підтримки переселенців

Під час першого дня форуму міжнародні донорські організації презентують свої проекти, спрямовані на допомогу ВПО. Окремо учасники форуму можуть ознайомитись із успішними історіями підприємців з числа переселенців, які отримали грантову підтримку на започаткування власного бізнесу.

Підприємці із Донецької та Луганської областей, які приїхали на форум, мають змогу познайомитись один з одним та налагодити контакти і ділові зв’язки із підприємцями з числа переселенців, які уже працюють у Вінницькій області, та із вінницькими підприємцями, які приймають учать у сесії під назвою «Міжрегіональне співробітництво». Другий день форуму присвячений інформуванню ВПО про правові новації у сфері здійснення підприємницької діяльності, особлива увага приділена поняттю «соціальне підприємництво».

Довідкова інформація:

Проект ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» реалізується в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». Загальна сума фінансування проекту складає 358 тис. євро. Виконавець проекту: Департамент регіонального економічного розвитку Вінницької ОДА.

Більше інформації про проект на сторінці проекту або www.ardvin.org.ua, а також на сторінці у мережі Facebook



Переглядів: 2793
Поширень: 0