До 2002 року у Вінниці був розташований штаб 43 ракетної армії. Привітати колишніх підлеглих у теперішній штаб ПС ЗС України прибув останній Командувач цієї ракетної армії генерал полковник Володимир Міхтюк. Він урочисто зачитав привітання від в.о. Міністра оборони України Валерія Іващенка, вітальні адреси від колег, які не змогли бути присутніми на святі, а також нагородив ветеранів пам’ятними подарунками.

50 років тому, 17 грудня, в Радянському Союзі були створені ракетні війська стратегічного призначення50 років тому, 17 грудня, в Радянському Союзі були створені ракетні війська стратегічного призначення

Зустріч ветеранів була особливою, адже у музеї Повітряних Сил відбулась презентація колекції полковника В’ячеслава Шульгіна. Перед початком зборів ракетники вшанували пам’ять цього видатного ветерана Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП). На жаль він передчасно пішов з життя 25 травня 2009 року, однак залишив по собі велику спадщину – музейні експонати РВСП. Вдова Людмила Шульгіна передала усі експонати до Військово-історичного музею Повітряних Сил.

50 років тому, 17 грудня, в Радянському Союзі були створені ракетні війська стратегічного призначення

– Ці експонати займуть особливе місце у нашій колекції, – розповідає начальник музею Володимир Дерновий. – Адже серед них є унікальні речі. Скажімо, значок «25 років ракетним війкам» побував у космосі і приземлився на землю у 1999 році. Це засвідчує відповідний сертифікат. Також у колекції «ключ на пуск», яким здійснюється запуск стратегічної ракети. До уваги відвідувачів елементи корпусу, двигунів та інших фрагментів ракет і пускових шахт, макети ракет, живопис і література.

За інформацією наданою офіцером медіа-центру ЗСУ Юрієм Ігнатом
 


Переглядів: 4132
Поширень: 0