П’ятий рік поспіль Вінницька транспортна компанія проводить капітально- відновлювальний ремонт тролейбусів, які задіяні в громадських перевезеннях. За попередні роки працівниками підприємства було оновлено 110 одиниць техніки, в цьому році буде відремонтовано ще 10. Це дозволить оновити майже весь застарілий тролейбусний парк, який виходив на лінії в 2012 році, коли розпочалась ця програма.

КП «Вінницька транспортна компанія» вже багато років поспіль утримує першість по Україні серед підприємств, які здійснюють муніципальні перевезення. Тільки протягом минулого року транспортом ВТК було перевезено 158,6 млн. вінничан та гостей міста. А це більше, ніж перевозиться муніципальним транспортом у містах-мільйонниках, таких як Одеса, Львів, Запоріжжя, Дніпропетровськ. В той же час, підприємство має чи не найкращу ремонтну базу серед ТТУ України, яка проводить оновлення і трамваїв, і тролейбусів.

Враховуючи, що вартість нового транспорту є дуже значною, майже п’ять років тому було прийнято рішення про проведення капітально-відновлювального тролейбусів силами підприємства. Загалом на балансі Вінницької транспортної компанії знаходиться 170 тролейбусів. 40 з них – це нові «Богдани», переважна більшість яких була закуплена містом під державні гарантії у 2014 році. 120 тролейбусів придбані ще в середині 80-х років минулого сторіччя, тому потребували капітального ремонту. Ще 10 є непридатними для експлуатації та знаходяться на консервації. 110 одиниць транспорту за останні чотири роки підприємством було повністю оновлено. В рамках капітально-відновлювального ремонту проводиться відновлення кузову, ремонт мостів, компресорів, агрегатів, заміна внутрішнього та зовнішнього оздоблення. Також замінюються лампи освітлення на світлодіодні. Сьогодні підприємство опрацьовує питання можливості встановлення розеток для підзарядки гаджетів у транспорті.

В цьому році у Вінниці буде капітально відремонтовано ще десять тролейбусів

На 2016 рік заплановано ремонт ще 10 тролейбусів. Наразі два вже пройшли повний комплекс робіт, ще чотири знаходяться на різних стадіях ремонту. Сьогодні міський голова Сергій Моргунов в рамках виїзної наради відвідав тролейбусне депо, щоб пересвідчитися, наскільки якісно здійснюються ремонтні роботи. «Те, що заплановано по ремонту тролейбусів, проводиться в плановому режимі. Ми перейшли вже до ремонту львівських тролейбусів, які експлуатуються в місті біля десяти років. Кардинально змінюється як внутрішнє оздоблення цих тролейбусів, так і зовнішнє. Але ще є над чим працювати. Головне, що одне з найпотужніших комунальних підприємств міста - Вінницька транспортна компанія працює в штатному режимі і надає якісні послуги вінничанам», - зазначає мер міста.

В цьому році у Вінниці буде капітально відремонтовано ще десять тролейбусів

«У тролейбусах, які проходять КВР замінюється кузовна рама, зовнішнє та внутрішнє освітлення, сидіння, інформаційна система. В принципі капітальним ремонтом тролейбус охоплюється на 80 %. Ремонтний процес постійний», - розповідає керівник КП «Вінницька транспортна компанія Микола Форманюк.

Окрім капітальних ремонтів, в поточному році тролейбусним депо буде проведено і середній ремонт 90 тролейбусів. Також заплановано проведення ремонтних робіт 8,6 км контактної мережі.

Для інформації: На балансі Вінницької транспортної компанії нараховується 357 од. пасажирського рухомого складу, в т.ч.: 129 трамваїв, 170 тролейбусів, 58 автобусів. Експлуатується 130,85 км контактної мережі трамвая і тролейбуса (в т. ч. 44,25 км - трамвая та 86,6 км - тролейбуса в дводротовому вимірі). 20 тягових підстанцій потужністю 49045 кВт здійснюють електропостачання трамвайного і тролейбусного руху. Обслуговування пасажирів забезпечує 6 трамвайних, 15 тролейбусних та 14 автобусних маршрутів. Щоденно на лінії виходить: 74 трамваї, 131 тролейбус, 49 автобусів, 252 маршрутних таксі приватних перевізників.



Переглядів: 3911
Поширень: 0