29 березня на котельні по вулиці Баженова іноземними партнерами зі Швейцарії та Австрії розпочато пусконалагоджувальні роботи, які 18-20 квітня мають завершитися повним запуском котельні. З цього часу котельня на деревині працюватиме протягом усього року, забезпечуючи навколишні будинки та заклади освіти влітку гарячою водою, а взимку – і водою, і опаленням.

Другий рік поспіль у Вінниці за фінансового та консультаційного сприяння швейцарських партнерів відбувається будівництво котельні, яка працюватиме на альтернативних видах палива. Впровадження цього проекту дозволить зменшити споживання природного газу на 2,3 млн. м3/рік та знизить викиди СО2 на 4411 тон., підвищить енергоефективність як підприємства «Вінницяміськтеплоенерго», так і міста в цілому. Наразі вже завершується монтаж обладнання та розпочались пусконалагоджувальні роботи.1 квітня подивитися, як проходить пусконаладка, на об’єкт приїздив міський голова Сергій Моргунов.

«Котельня забезпечуватиме цей мікрорайон цілий рік гарячою водою, взимку – теплом, а також ми будемо мати відповідну економію по газу та зменшенню викидів СО2 в атмосферу, - розповідає мер міста. - Обслуговуватиме вона 51 будинок Тяжилова, два дитячих садочки та школу. Ця котельня – є завершальним етапом з нашими швейцарськими партнерами щодо модернізації системи теплозабезпечення в мікрорайонах К.Маркса і Баженова. Наступним буде проект зі швейцарцями по модернізації ще одного мікрорайону – в районі вулиці С.Зулінського. де буде встановлено 68 ІТП, побудована газова котельня та котельня на альтернативних видах палива, і буде замінено близько 8 км тепломережі».

За два тижні планують запустити котельню по вулиці Баженова, яка працюватиме на деревині

Провідний інженер компанії Viessmann Олег Заяць розповідає, що їх компанія є постачальником усього основного обладнання – котлів, системи забору палива, системи очистки димових газів. «Сьогодні монтаж знаходиться на стадії завершення, залишилося обмурувати зсередини камеру згоряння, і на наступний тиждень планується гарячий пуск котлів. В камери згоряння буде потроху подаватися паливо – деревина, відбуватиметься поступова сушка шамотного матеріалу. Оскільки кладка відбувається за допомогою цементу, його необхідно підсушити. Необхідно витримати повну технологію сушки, тому цей процес дуже довготривалий, – від двох до трьох тижнів. Шефмонтаж і монтаж обладнання виконують наші австрійські представники заводу-виробника, також приїжджали швейцарські представники для монтажу комбінованого фільтра. Обладнання є високотехнологічне і помилок при їх встановленні не повинно бути».

Для інформації:

Проект є продовженням реконструкції системи теплопостачання мікрорайону Баженова у співпраці з Швейцарією (SECO). Підготовчі роботи до будівництва котельні були розпочаті у вересні 2015 року.

Кошторисна вартість будівництва - 27 млн. грн., реалізовується Українською стороною згідно укладеного Меморандуму.

Поставка обладнання для котельні виконується фірмою «Viessmann AG».

За два тижні планують запустити котельню по вулиці Баженова, яка працюватиме на деревині

В комплект поставки входить:

  • 2 твердопаливних водогрійних котла MAWERA FSR 3300 компанії VIЕSSMANN (Німеччина), потужністю 2,6 МВт кожен; укомплектовані всіма необхідними запобіжними приладами, системою автоматичного пожежогасіння, вентиляторами подачі первинного і вторинного повітря, димоходами, запірно-регулюючими клапанами;
  • фільтри, системи золовидалення і гідравлічних приводів, контейнери для золи, димососи, димоходи та димові труби, циркуляційні насоси, перетворювачі частоти, арматура, контрольні та сигнальні системи, електрообладнання, ваги, експрес - лабораторія та інше.

Загальна вартість обладнання майже 3 млн. шв. фр.

Використання твердого біопалива для потреб енергозабезпечення підприємства дозволяє суттєво здешевити витрати у порівнянні з використанням традиційних енергоносіїв. Крім того, біопаливо дозволяє диверсифікувати джерела постачання, що сприяє енергонезалежності підприємства.



Переглядів: 5047
Поширень: 0