В результаті переговорів міського голови Володимира Гройсмана із керівництвом банку «Хрещатик» досягнуто домовленості, що названий банк надасть кредит ПП ВТФ "Агропромселбуд" для завершення будівництва житлового будинку по вул. Келецькій, 51а.

Історія цього сумнозвісного будинку розпочалась у 2005 році, коли більше сотні вінницьких родин почали інвестувати кошти у будівництво, уклавши відповідні договори із будівельною фірмою. За рік планувалось вже здати будинок в експлуатацію. Однак відповідний пакет документів, який керівництво фірми-забудовника замовило через послуги посередника, виявився фальшивкою. А згодом майбутніх новоселів «порадували» іще однією звісткою - у підприємства "Агропромселбуд" забракло коштів на завершення робіт. В результаті сім\'ї, які інвестували свої заощадження у будівництво по Келецькій, 51а, стали заручниками ситуації. З початком кризового 2009 року ця проблема іще більш загострилась, оскільки жоден банк не погоджувався надавати кредит забудовнику для завершення будівельних робіт.

Разом з тим, інша сторона цієї проблеми, а саме, - підготовка необхідної документації, - з допомогою міської влади зрушила з мертвої точки (було оформлено земельну ділянку під будинком, допомогли і з отриманням технічних умов на проектування будинку). Зараз це питання перебуває на постійному контролі ряду відповідних служб виконкому міської ради. За умови завершення усіх будівельних робіт та при наявності необхідного пакету документів можна буде розпочати процедуру прийняття будинку в експлуатацію.

Що ж стосується завершення процесу будівництва, то кошторисна вартість необхідних робіт на сьогоднішній день становить орієнтовно 2,6 млн. грн. В результаті сприяння міського голови Володимира Гройсмана ця проблема нарешті буде вирішена - банк «Хрещатик» погодився надати необхідний кредит забудовнику: «Так сталось, що проблеми забудовника у даному випадку стали проблемами майбутніх мешканців, і ми не могли залишитись у цій ситуації осторонь. Я вдячний керівництву банку за розуміння і готовність допомогти у вирішенні цієї ситуації».

Як повідомили у Вінницькій філії банку «Хрещатик», кошти будуть перераховані з дня на день. «Враховуючи тривалу співпрацю нашого банку із містом, банк знайшов можливість на прохання міського керівництва, не зважаючи на складність економічної ситуації в будівельній галузі, розглянути питання дофінансування будівництва об\'єкту по вул. Келецькій, 51а. - Розповідає директор Вінницької філії ВАТ КБ «Хрещатик» Леонід Тимчук. - Кошти будуть виділені у найкоротші терміни».


Переглядів: 3143
Поширень: 0