Оперативники внутрішньої безпеки у Вінницькій області спільно з прокуратурою та службою безпеки України викрили злочинну схему незаконного збагачення групою працівників поліції. Троє поліцейських та іноземець систематично займалися вимаганням грошових коштів у громадян за непритягнення їх до кримінальної відповідальності у ситуаціях, які самі ж і комбінували. Про це повідомляють у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України

До Управління внутрішньої безпеки Нацполіції у Вінниці звернулися двоє іноземців. Вони повідомили про те, що працівники поліції вимагають від них гроші. Крім того, чоловіки повідомили, що поліцейські провели несанкціонований обшук їх помешкання. Під час обшуку працівники поліції нібито виявили недопалок із наркотичною речовиною, після чого викрали з квартири гроші в сумі 700 доларів США і 500 евро, паспорти та інші особисті документи іноземців.

За повернення вилучених документів та непритягнення до кримінальної відповідальності за зберігання наркотичних засобів, працівники поліції висунули чоловікам вимогу – заплатити 5 тисяч доларів США через свого посередника.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

В рамках розслідування провадження, після передачі частини неправомірної вигоди в розмірі 400 доларів США, посередник був затриманий, а грошові кошти – вилучені.

У Вінниці викрили групу правоохоронців, які шантажували іноземців

Цього ж дня працівники УВБ, прокуратури та УСБУ у Вінницькій області затримали трьох поліцейських. У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання одного з затриманих, правоохоронці вилучили там 23 набої калібру 5,45 мм та 13 набоїв калібру 9 мм. Крім того, в його приватному автомобілі було виявлено згорток подрібненої речовини рослинного походження вагою 20 г.

Вилучені грошові кошти та незаконні предмети направлено на проведення експертизи. На даний час вирішується питання щодо внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей відносно затриманих ще за двома статтями Кримінального кодексу: 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Затриманим загрожує позбавлення волі строком до десяти років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.



Переглядів: 3412
Поширень: 0