23 квітня десятки тисяч вінничан та гостей міста побували на відкритті нового сезону роботи найбільшого в Європі світломузичного фонтану «Рошен». Цього дня для всіх присутніх виступали фіналісти національного відбору конкурсу Євробачення: Тоня Матвієнко, "Pur:Pur", Alloise, гурт BrunettesShootBlondes. Після концерту глядачі насолоджувалися шоу-програмою фонтану з українським колоритом «Хвилі рідної душі».

Щороку навесні із настанням тепла у Вінниці розпочинає свою роботу світломузичний фонтан «Рошен». Тож і цього року з 23 квітня щовечора впродовж теплої пори всі бажаючі зможуть побачити фонтанне шоу найбільшого в Європі фонтану на відкритій водоймі. На урочистому відкритті було чимало захисників України, які прийшли на захід разом зі своїми родинами, та бійців, які перебувають на лікуванні у Вінницькому військово-медичному клінічному центрі. Під час свята часто звучали гасла «Україна єдина» та «Крим – це Україна». І підкреслювалась важливість виступу у фіналі «Євробачення» в Стокгольмі співачки Джамали з піснею про долю кримсько-татарського народу.

«Ми живемо у непростий час, чуємо розмови про те, що в Україні нічого не змінюється, але це не так, – каже голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. – Ми з позитивом та надією сприймаємо інформацію щодо того, що Європейська комісія надала пропозицію до Європарламенту про надання Україні безвізового режиму. Ми з надією чекаємо на створення нових робочих місць, стабільності в фінансово-економічній ситуації в Україні. Сьогодні, як ніколи, ми повинні говорити про те, що мети досягає той, хто її дуже прагне. А український народ протягом цих двох років показав, що він прагне побудувати нову сучасну демократичну країну. Ми не можемо забути пам'ять наших героїв, які віддали саме цінніше, що у них було – життя за майбутнє нової сучасної європейської демократичної України».

Валерій Коровій

«Цього року відкриття фонтану проходить під знаком Європи. Символічно, що ми – українці підтримали на відборі до фіналу Євробачення Джамалу з піснею про Крим. Тож підтримаймо її й у фіналі, щоб весь світ знав, що Крим – це Україна і Україна – єдина», –зазначив голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник.

Сергій Моргунов

«Дуже приємно, що на сьогоднішню, вже традиційну для міста подію, прийшло так багато вінничан та гостей нашого міста. Адже відкриття фонтану – це початок весни, початок нового туристичного сезону для Вінниці. В цьому році у Всеукраїнському муніципальному опитуванні Вінниця знову посіла перше місце серед найкомфортніших міст в Україні, і я вітаю вас з цим! – звернувся до глядачів міський голова Сергій Моргунов. – На цьому тижні дійсно для України буда дуже важлива новина – Європейська комісія рекомендує Європарламенту та Раді Європи скасувати візовий режим для українців. А це – черговий крок до тієї мети, заради якої відбулася Революція Гідності, заради якої наші герої-патріоти боронять територіальну цілісність та незалежність нашої держави на Сході країни. І ця мета – жити в європейській незалежній сильній та щасливій Україні».

Олексій Порошенко

«Відкриття цього сезону роботи фонтану символічне, адже сьогодні тут виступають найкращі українські виконавці, які потрапили до фіналу національного відбору Євробачення. А цей відбір був дійсно дуже цікавим і справді європейським, тут виступало багато сильних вокалістів і ми вчергове довели, що Україна це Європа. А перемога Джамали на відборі показала, що Україна – це єдина унітарна держава, і що Крим - це Україна. Пісня, яку вона виконує, сколихнула весь світ і привернула увагу до проблем України і до кримських татар. Під час фіналу мільйони людей по всьому світі почують історію кримсько-татарського народу та Криму. Що залежить від нас, то ми, на жаль, не зможемо підтримати її своїми голосами, бо так влаштований конкурс Євробачення. Але якщо в когось є друзі чи родичі за кордоном, розповідайте їм про це, щоб вони підтримали нас, і Джамала зайняла перше місце. Адже це пісня не лише про Крим чи кримських татар, а й про свободу, незалежність, любов це пісня про Україну», – зазначив народний депутат України Олексій Порошенко.

Марина Порошенко

Дружина Президента України, голова фонду Порошенка Марина Порошенко підкреслила, що пісня Джамали «1944» є історичною та автобіографічною. «Це потужний голос України в Європі, голос, який містить душу кримсько-татарського народу. Це пісня-реквієм за долею людей, які не повернулися додому, не обійняли своїх рідних. Це наша історія, національна рана, яка болить особливо гостро, бо кримчани сьогодні вимушені покинути свою батьківщину після російської анексії і зараз вони мріють повернутися додому. Уроки минулого і новітня історія довели, що наша сила в єдності і я вдячна всім за розуміння і надання потужної допомоги один одному, адже ми всі знаємо, що побудувати сильну Україну неможливо наодинці», – каже Марина Порошенко.

Еміне Джеппар

Еміне Джеппар - перший заступник Міністра інформаційної політики України, людина яка безпосередньо на державному рівні опікується питаннями інформаційної реінтеграції Криму та правами людини на окупованому півострові. «Сьогодні бути українцем в Криму – небезпечно і я дякую кожному, хто віддав свій голос Джамалі, тому що насправді це не просто підтримка Джамали – це підтримка мого народу. Я хочу жити в українському Криму й ми разом маємо виборювати європейську Україну в якій Крим – це Україна», - сказала Джеппар.



Переглядів: 6315
Поширень: 0