Сьогодні вінницька делегація освітян, яку очолив заступник голови-директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ігор Івасюк з робочим візитом відвідують м. Каунас, Республіки Литва.

Основна мета поїздки спрямована на успішне співробітництво міста Каунаса і Вінницької області для досягнення якісної освіти.

У рамках візиту освітяни Вінниччини зустрілись з керівниками м. Каунас та представниками освітянської галузі, а саме з заступником мера міста Василієм Поповим, доктором соціальних наук, радником мера з питань просвіти Виргинією Рупайнене, головою комітету освіти та культури Каунаської міської ради, доктором гуманітарних наук, доцентом кафедри теології Університету Витаутаса Великого Іна Пукалете, доктором едукологічних наук, заступником завідуючого відділом просвіти адміністрації м. Каунаса Она Висоцкене, президентом Каунаського відділення асоціації директорів шкіл Литовської Республіки, директором Каунаського центра підвищення кваліфікації педагогів Раса Борткявичене. Вінницьку делегацію представляють також, директор департаменту освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва Вінницької академії неперервної освіти Олена Герасімова, голова Вінницької обласної організації Профспілки Сергій Пугачов.

Вінницькі освітяни поїхали до Литви

Під час офіційної зустрічі представники делегацій обговорили питання можливої співпраці освітян м. Каунаса та Вінниччини, реалізації спільних проектів у гуманітарній сфері, домовились про проведення спільних тематичних занять в онлайн режимі, а також підписали угоду про співпрацю та обмін досвідом між вчителями та учнями шкіл міста Каунас та Вінницькою областю.

Перебуваючи у м. Каунас вінницька делегація відвідає Каунаську прогімназію імені К.Гринюса, ознайомиться з неформальною освітою Каунаського кадетського ліцею ім. генерала П.Плехавичуса, створенням ендукційного середовища спільноти школи Каунаської Панемунської початкової школи та інтеграцією дітей різних національностей в життя Литовської Республіки у Каунаській гімназії ім. О.Пушкіна.



Переглядів: 2766
Поширень: 0