Останній раз в цьому відділені косметичний ремонт проводився у 1988 році, тобто 21 рік тому. Проте за підтримки обласного керівництва у 2009 році здійснена реконструкція з капітальним ремонтом відділення. Для проведення ремонту відділення із обласного бюджету було виділено 1млн. 700 тис.грн. та залучено 51тис.грн. позабюджетних коштів. Окрім цього у 2009 році з обласного бюджету Вінницькому обласному онкодиспансеру на медобладнання виділено 950 тисяч грн.. та ще 2млн. 415 тисяч грн. на придбання медикаментів.

Голова облдержадміністрації та голова обласної Ради привітали присутніх з цією урочистою подією та подякували лікарям і медсестрам, які виконують свою роботу, зачасту невдячну, але яка окупається сторицею, коли бачиш посмішку на обличчі пацієнта.

«Ми завжди підтримуємо три ключових пріоритети в області – питання охорони здоров’я, освіти та культури. Саме на ці напрямки ми виділяємо понад 90% надходжень від перевиконання обласного бюджету. У цьому році фінансування медичної галузі збільшилося на 7 млн. грн. у порівнянні до минулого року. Ми розуміємо, що здоров’я - це найцінніше, що є у людини» - зазначив Олександр Домбровський.

Під оплески медичного персоналу керівники області та головний лікар закладу Петро Одарченко перерізали урочисту стрічку, після чого ознайомилися з результатами проведених робіт.
Під час оглядин відремонтованого приміщення хірургічного відділення, вони ознайомилися з умовами, які облаштовані для пацієнтів у палатах та холлі, на власні очі побачили ультрасучасні душові приміщення, кабінет рентген- та хіміо-терапії.

Як переконались керівники області ремонтні роботи були проведені на найвищому рівні, а відділення облаштоване на європейському рівні. Більшість палат нині розраховані на 1-2 та 3 ліжка, мають свій телефон для виклику медперсоналу та сучасні меблі для розміщення речей пацієнтів. За рік в хірургічному відділенні виконуватиметься близько 2000 оперативних втручань.

«Наше основне завдання спрацювати так, щоб всі заклади сфери охорони здоров’я в області повністю відповідали стандартам, які встановлені в Україні та в будь-якій європейській країні. Ми маємо серйозні підходи до відновлення галузі. Про це свідчить відкриття сучасного СНІД-центр, оновлення дитячої лікарні, комплекс будівельних робіт в обласній клінічній лікарні ім.М.Пирогова. Звичайно, є й численні проблеми, як закупівля нового медичного обладнання та медикаментів, але всі проблеми можуть і будуть подолані. Адже охорона здоров’я – це безпека нації» - підкреслив Олександр Домбровський.
За його словами оновлене хірургічне відділення консолідує зусилля лікарів та допоможе сконцентрувати наявні ресурси, полегшити доступ до лікування та діагностики, профілактики та виявлення онкопатологій на ранніх стадіях, сприятиме використанню нових технологій лікування, наукових досліджень, що дозволить не лише знизити смертність а й забезпечити нормальний стан життя онкохворим.
Також високопосадовці оглянули торакальне відділення та оновлений харчоблок, який після проведеного ремонту став однією з візитних карточок онкодиспансеру.
Спілкуючись з медперсоналом голова облдержадміністрації відмітив, що влада області продовжуватиме лобіювати реформування системи охорони здоров’я. Як відзначив Олександр Домбровський, насамперед необхідно продовжити капітальну реконструкцію у закладах охорони здоров’я області. По-друге, не має сумнівів, що одним з пріоритетів на сьогодні має стати технічне переоснащення лікарень та клінік, з оновленням лабораторних баз та закупівлею сучасного медустаткування. По-третє, одним з ключових пріоритетів підтримки державою медичної галузі має стати підняття зарплати та посилення соціальної підтримки лікарів. Олександр Домбровський бачить майбутнє сфери охорони здоров’я у введенні страхової медицини, але для цього необхідно прийняти відповідну законодавчу базу та створити необхідні інституції.

Для довідки:
Вінницький обласний клінічний онкологічний диспансер розрахований на 360 ліжок.
В складі диспансеру розгорнуті:
- онкоурологічне відділення – 50 ліжок;
- онкогінекологічне відділення – 40 ліжок;
- онкоторакальне відділення - 30 ліжок;
- відділення пухлин голови/шиї – 40 ліжок;
- хіміотерапевтичне відділення – 60 ліжок;
- радіологічне відділення – 80 ліжок;
- відділення анестезіології та реанімації з ліжками інтенсивної терапії – 12 ліжок;
- оперблок – на 8 операційних залів, де розміщені 14 операційних столів;
- онкохірургічне відділення – 60 ліжок;
- поліклінічне відділення – 125 відвідувань в зміну.
Протягом року у відділеннях ВОКОД лікується більше 10000 хворих.
В поліклінічне відділення звертається більше 85000 хворих.
В ВОКОД за рік виконується біля 6,5 тисяч оперативних втручань.


Переглядів: 6327
Поширень: 0