Вчора письменницька громадськість Вінниччини та небайдужі вінничани долучились до непересічної події - відкриття пам’ятної дошки Олександрі Бурбело.

Народилась талановита дівчинка в родині викладачів-науковців. Була вихованкою Вінницької школи № 26. Пішла з життя у 15-річному віці через спадкову фатальну хворобу.

Авторка кількох прозових та поетичних книг українською та російською мовами стала наймолодшим членом спілки письменників України, на жаль, посмертно. Як виняток , членський квиток на її ім’я був виписаний 27 серпня і вручений батькам поетки 5 жовтня у Вінниці під час відкриття IV Міжнародного літературно-мистецького свята «Русалка Дністрова».

Вшанування пам’яті про Сашу Бурбело пам’ятною дошкою стало можливим завдяки наполегливості її дідуся. Олександра прожила недовго, проте залишила по собі досить великий доробок художніх творів, сповнених любов'ю та добром.

У Вінниці відкрили меморіальну дошку 15-річній письменниці Олександрі Бурбело

На відкритті меморіальної дошки були присутні рідні дівчинки, однокласники, її перша вчителька та громадськість міста Вінниці.

Довідка:

Олександра Бурбело - лауреат і дипломант понад півсотні літературних конкурсів та фестивалів, знаковими серед яких є перемоги та здобутки у конкурсах «Україна через 20 років», журналу «Крилаті» (Київ, 2010), «Малахітовий носоріг» (Вінниця, 2010), журналів «Хімія для допитливих» та «Географія для допитливих» (Харків, 2011), «Я козацького роду» (Київ, 2011), інтернет-конкурсах ім. М. С. Гумільова (Санкт-Петербург, 2012), «Волшебное перышко» (Єкатеринбург, 2011, 2012), «Край п'яти січей» (Нікополь, 2012), «Зелене гроно» (Вінниця, 2013) та ін.

Творчість Олександри Бурбело високо оцінена відомими українськими письменниками.



Переглядів: 4606
Поширень: 0