Протягом року повністю фінансувались видатки по захищених статтях бюджету, втілювались у життя нові проекти, вирішувались проблеми житлово-комунального комплексу, приймались системні рішення для врегулювання інших проблемних питань.

«У сьогоднішніх умовах дуже важливо раціонально і якісно організовувати роботу різних органів влади та самої системи управління, - вважає міський голова Володимир Гройсман. – Я вважає, що Україні сьогодні грошима вже не допоможеш. Потрібні реформи. На жаль, багато питань нам не вдається вирішити саме через відсутність відповідних рішень на державному рівні, але ми не чекаємо, поки нам допоможуть, ми самі проводимо реформи у межах міста і будемо працювати так і надалі.» Про це говорив Вінницький міський голова Володимир Гройсман 24 грудня на прес-конференції по підсумках 2009 року.

За словами мера, рік для міста був досить непростий. Втім, зроблено було багато. Зокрема, стартувала Програма «Муніципальне житло м. Вінниці». По вул. Келецькій розпочато будівництво багатоповерхівки на 89 квартир для бюджетників за доступною ціною. Вже зводиться 6 поверх, а вільних квартир у будинку - немає.

В цьому році у Вінниці запрацювало міське Бюро технічної інвентаризації. У зв’язку із цим від весни мешканці міста стали отримувати якісніші послуги БТІ, які уже розмежовані із тими, що надає управління містобудування та архітектури міської ради. Перелік послуг уніфікований. Це дало можливість зменшити вартість та скоротити терміни виконання робіт. Тепер для врегулювання своїх майнових питань вінничанам потрібно витратити мінімум часу та коштів для отримання максимального результату.

У 2009 році продовжилась системна робота по покращенню якості надання послуг ЖЕКами міста. З допомогою договорів, які укладаються між мешканцями і житлово-експлуатаційними конторами, у жителів з’явилась можливість контролювати якість усіх послуг, адже платитимуть вони лише за фактично виконані роботи. Також у ЖЕКах з’явились телефонні апарати, по яких можна безкоштовно подзвонити на «Гарячу лінію» міської ради.

Крім цього зроблено великий крок вперед до впровадження єдиної збалансованої системи теплозабезпечення міста. Левову частину міста тепер обслуговує комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго». Для оптимізації рівня проплат за спожите тепло введено двохставковий тариф, а пільгові категорії населення отримали можливість з 2010 року оформлювати муніципальну пільгу на весняно-літній період.

Ще одне нововведення – на зміну районним радам у Вінниці прийшли районні адміністрації. На наступних виборах до місцевих органів влади у вінничан буде на один виборчий бюлетень менше. Районні адміністрації разом із квартальними комітетами будуть вирішувати проблеми на територіях, а міський бюджет за наступні п’ять років зекономить 10 млн. грн.

На початку листопада у Вінниці завершились роботи по капітальному ремонту доріг, які фінансувались з обласного і міського бюджетів. До цього проекту потрапили 5 вулиць, у тому числі – перехрестя вулиць Р. Скалецького/Свердлова/Зодчих. У цьому місці запрацював найбільший світлофорний об’єкт обласного центру. Загалом у 2009 році за рахунок коштів міського бюджету було виконано капітальний ремонт асфальтобетонного покриття доріг міста площею 39 тис. м2. Також проведено комплексну реконструкцію вул. Шевченка, де до того ніколи не було асфальту.

Цьогоріч вперше було проведено надзвичайно великий обсяг робіт з ліквідації аварійних розкопок на території міста. «У цьому кризовому році місто отримало ще один серйозний показник: було ліквідовано 60 тис. м2 аварійних розкопок, які, у більшій мірі, були накопичені не стільки цього року, скільки у попередні. Це удвічі більше, ніж було проведено робіт по поточному ремонту доріг,» - зазначає міський голова Володимир Гройсман.

У поточному році у місті було створено Раду підприємців при міському голові та Раду іноземних студентів. Також ефективно працювали усі галузеві та молодіжна ради. Міський голова вважає, що з їх допомогою вдається ефективно вирішувати ряд важливих питань у різних сферах життєдіяльності міста.

Продовжилась також робота про врегулюванню ринкової торгівлі. Стихійний продуктовий ринок, який довгий час працював на вул. Папаніна, переїхав на новозбудований ринок «Ма-Кі», а сама вулиця Папаніна набула нового вигляду. Окрім цього на Центральному ринку побудований павільйон, у якому селяни і дачники можуть безкоштовно торгувати власною городиною.

Протягом року, що минає, біля шкіл міста удвічі зменшилась кількість дорожньо-транспортних пригод за участю дітей. Такий результат був досягнутий з допомогою акції «Безпечний перехід», яка стартувала минулої зими. За годину до початку уроків та протягом години після уроків біля 26-ти шкіл міста дітей через дорогу переводять чергові.

Також було реалізовано багато проектів для дітей та молоді. Вони безкоштовно катались на ковзанах, вчились танцювати хіп-хоп, брали участь у проектах «Музика на Парижі» і «Танці біля мерії». Також Вінниця стала одним з небагатьох міст, де створено професійний скейт-парк. Майданчик багатофункціональний, тому на ньому можуть кататись скейтери, ролери та бі-міксери. Все обладнання сертифіковане і відповідає європейським стандартам безпеки.

Відбулись позитивні зміни і у системі охорони здоров’я. На Старому місті на базі МКЛ №3 відкрилось відділення для лікування та реабілітації інвалідів війни. Також на базі Центру матері та дитини розпочав працювати кабінет ендокринної мамології, який обладнаний сучасним мамографом. Він дає можливість виявляти патологію молочної залози на ранніх стадіях захворювання.


Переглядів: 3793
Поширень: 0