6 травня міський голова Сергій Моргунов зустрівся із представниками танцювальних колективів, які приїхали цього року до Вінниці на ХІ Міжнародний дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало». Діти з Грузії, Румунії, Болгарії, Молдови, а також з українських міст Харкова та Запоріжжя розповіли меру Вінниці про свої враження, які вони отримали від виступів своїх ровесників, від фестивалю та від Вінниці в цілому.

За сталою традицією на початку травня вінничани мають нагоду познайомитись із культурою та народними танцями різних країн під час Міжнародного дитячого фестивалю народної хореографії «Барвінкове кружало». І вже традиційно його учасники щоразу зустрічаються з міським головою.

Учасники фестивалю «Барвінкове кружало» зустрілись із мером Вінниці

Під час зустрічі діти та їхні вчителі розповідали, що їм дуже сподобалась Вінниця та сам колектив «Барвінку». Гості з Грузії казали, що наше місто їх дуже тепло зустріло, діти знайшли багато нових друзів, і в усіх є бажання ще раз приїхати на такий фестиваль. А вінницький «Барвінок», на думку грузинів, заслуговує звання національного ансамблю. Дітей і дорослих з українських міст Харкова та Запоріжжя приємно вразили охайні вулиці міста, гарні дороги та багато дитячих майданчиків.

Учасники фестивалю «Барвінкове кружало» зустрілись із мером Вінниці

Усі учасники фестивалю висловили вдячність за організацію такого масштабного заходу, за можливість відвідати Вінницю та спілкуватися із своїми однолітками з інших країн. Вони подарували очільнику міста пам’ятні сувеніри, з якими пов’язана історія їхніх країн. Про візит до Вінниці талановитим дітям нагадуватимуть не лише емоції та спогади, а і пам’ятні подарунки від мерії. Сергій Моргунов подарував колективам альбоми із фотографіями стародавньої Вінниці, та пам’ятні знаки з зображенням герба міста.

Учасники фестивалю «Барвінкове кружало» зустрілись із мером Вінниці

«Ми дуже вдячні, що Ви приїхали до нашого міста на фестиваль. Окремо дякую колективу «Барвінка», який вже 11 років проводить цей фестиваль і до нас хочуть їхати колективи з різних країн світу,– сказав під час зустрічі міський голова Сергій Моргунов. – Україні останніх два роки дуже важко, бо у нас гинуть люди. Але я вважаю, що без дружби і підтримки усіх країн, представники яких сьогодні присутні тут, без підтримки світової спільноти, нам було б важче вдвічі. Ми вважаємо, що проведення фестивалю навіть в умовах війни - це вкрай необхідно, і спілкування через культуру через творчість і особисті взаємозв’язки допомагають переживати такі важкі часи».



Переглядів: 4139
Поширень: 0