У Вінниці продовжуються роботи по будівництву мереж водопостачання та водовідведення у приватному секторі. Наразі завершується прокладання водопроводу на ділянках вулиць Чумацької (колишня Блюхера), І.Пулюя (колишня Павленка) та каналізації по вул. Комарова. В цьому році також заплановано будівництво каналізації на окремих ділянках вулиць Салтикова-Щедріна, Бестужева, Молодіжної та ін. Централізоване водопостачання з’явиться по вулицях Курія, Сосюри, Чумацькій, І.Пулюя. Загалом за кошти бюджету міста та мешканців садиб, які погодилися брати участь у співфінансуванні робіт, в цьому році буде прокладено близько 3,2 км мереж каналізації та 1,6 км водопроводу.

Масштабний проект з будівництва мереж каналізування та централізованого водопостачання приватного сектору Вінниці стартував сім років тому. Він реалізується через програму співфінансування – за бюджетні кошти та за кошти жителів приватної забудови. Лише в минулому році у приватному секторі Вінниці було прокладено мережу водовідведення протяжністю 6,6 кілометри у мікрорайонах Пирогово, Корея, П’ятничани та Старе місто.

В цьому році роботи з будівництва мереж водопостачання та водовідведення продовжено. Ще наприкінці березня розпочато прокладання водопроводу на ділянках вулиць Чумацької (колишньої Блюхера) та І.Пулюя (колишня Павленка). Загалом протяжність мереж тут становитиме близько 800 м. Повний комплекс робіт планують завершити до кінця травня.

Триває прокладання мережі каналізації у мікрорайоні Пирогово. На сьогодні розпочато будівництво каналізаційно-насосної станції (КНС) по вулиці Комарова, а також мережі на ділянках вулиці Комарова та її провулків. Роботи планують завершити за два місяці.

Ще одну каналізаційно-насосну станцію в цьому році буде збудовано в мікрорайоні Корея. Наразі вже замовлено обладнання для КНС. В цьому мікрорайоні каналізація з’явиться по вулицях

  • Салтикова-Щедріна,
  • Бестужева
  • 2-му провулку Бестужева.

Днями розпочнуться роботи по вулиці Пестеля в мікрорайоні П’ятничани. Тут буде збудовано біля 700 м мереж водовідведення.

У квартальному комітеті «Димитрівський» (на Старому місті) влітку заплановано часткове каналізування:

  • 3-го провулку Д.Нечая
  • та вул. Г.Успенського. Окрім того, на Старому місті буде продовжено каналізування вулиці Грушевої, яку розпочато ще минулого року, і частково буде прокладено мережі по вулиці Молодіжній.

А в квартальному комітеті «Соняшник» по співфінансуванню на двох вулицях, Сосюри та Курія, в цьому році заплановано будівництво і каналізації, і водопроводу. Довжина мереж водопостачання становитиме близько 750 м, а водовідведення – близько 200.

За словами заступника директора департаменту міського господарства Вінницької міської ради Віталія Місецького, загалом в цьому році заплановано прокласти 3,2 км мереж водовідведення та 1,6 км водопостачання, але загальний обсяг робіт залежатиме від фінансування – в тому числі і від активності мешканців, які співфінансують роботи. На цей рік в бюджеті міста на будівництво двох КНС, мереж каналізування та водопостачання передбачено біля 10 млн грн, ще 700 тис. буде виділено з екологічного фонду обласного бюджету.



Переглядів: 3912
Поширень: 0