Відповідний план заходів Пілотного проекту з організації заходів цивільного захисту населення спроможних територіальних громад, що створюються відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» на території Вінницької області, сьогодні, 19 травня, підписали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

«Проведена в Україні бюджетна децентралізація дала дуже великий поштовх до розвитку місцевих бюджетів. В минулому році вони, по відношенню до попереднього, додатково отримали майже 900 млн. грн. Оскільки дуже багато об’єктів системи цивільного захисту знаходиться саме на базовому рівні, в комунальній власності органів місцевого самоврядування, це відкриває додаткові можливості для залучення фінансових ресурсів на вирішення конкретних питань у сфері цивільного захисту», - відзначив у ході зустрічі голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Вінницька ОДА співпрацюватиме з Держслужбою надзвичайних ситуацій над формуванням заходів з цивільного захисту

Він також наголосив, що нині питання безпеки громадян надзвичайно важливі, відтак система цивільного захисту повинна забезпечити ефективне реагування на ті виклики, які можливі сьогодні з огляду на ситуацію в державі.

«Територіальні громади, об’єднані громади, які сьогодні формуються, проходять дуже цікавий період, і ми повинні все зробити для того, щоб забезпечити співпрацю, спрямувати їх та якісним чином підготувати місцеві програми в системі цивільного захисту. Тому цей план заходів, який ми сьогодні підписуємо на виконання Меморандуму про співпрацю, має дуже важливе значення. Ми хочемо використати досвід ДСНС для того, щоб перенести його на базовий рівень», - підкреслив Валерій Коровій.

Вінницька ОДА співпрацюватиме з Держслужбою надзвичайних ситуацій над формуванням заходів з цивільного захисту

Пріоритетність питань безпеки для суспільства підтвердив і голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. «Нами було прийнято рішення щодо реформування не тільки служби надзвичайних ситуацій, а й в цілому системи цивільного захисту. І в першу чергу, ці реформи полягають в тому, щоби почати з базового рівня. Це запорука всього», - зауважив керівник відомства.

Відповідна реформа, за його словами, здійснюватиметься за декількома напрямами: створення розгалуженої системи місцевої пожежної охорони, формування та розширення добровольчого руху, а також зміна підходів до здійснення заходів державного пожежного нагляду.

Вінницька ОДА співпрацюватиме з Держслужбою надзвичайних ситуацій над формуванням заходів з цивільного захисту

«Думаю, що восени ми підпишемо і затвердимо на засіданні Уряду Концепцію реформування служби і системи цивільного захисту в цілому. І основне завдання і нашої з вами роботи, і цієї реформи буде полягати в тому, щоб підвищити рівень захисту населення від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру», - зазначив Микола Чечоткін. Відтак запевнив, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій докладатиме максимум зусиль, щоб допомогти громадам сформувати безпекову політику у кожній території.



Переглядів: 2686
Поширень: 0