Сьогодні в рамках виїзної наради Міністерства соціальної політики України до Вінниці приїздили Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, Міністр соціальної політики Андрій Рева та представники органів місцевого самоврядування різних міст.

У складі делегації був і Харківський міський голова Геннадій Кернес, який під час спілкування з журналістами відзначив, що Центри адміністративних послуг сьогодні відкриті майже по всій Україні, але офіси у Вінниці працюють більш досконало. Тому ці новації держава має підтримати і допомогти поширити їх на всі органи місцевого самоврядування.

«Для нас дуже важливі такі практичні зустрічі, тому що коли проводять селекторні наради, щось там сказали – ну сказали. А так ми можемо бачити, самі дізнатись, що і як відбувається на місці, почути від людей, як вони працюють, як вони змінюються, яка тут конфігурація, логістика. Ми побачили, що у Вінниці все швидко, але дуже грамотно. У нас є вже свої плани на цей рік. Я планую обов’язково прислати сюди свої делегації, і не на один день, як я приїхав, а на кілька днів, щоб в усьому розібрались і все зрозуміти. Плани у нас такі – зробити такі центри не гірші ніж в Вінниці, - сказав Геннадій Кернес. – Ми сьогодні побачили і зрозуміли як керівники, що потрібно зробити для того, щоб людям жилося краще. Присутність тут таких людей, як Міністр соцполітики, Віце-прем’єр-міністр, губернатор Вінницької області та мери міст говорить про значущість всіх тих перетворень, які проходять сьогодні в Уряді на чолі з Прем’єр-міністром, який був і мером, і Віце-прем'єр міністром, і Головою Верховної Ради. Ми сподіваємося, що він знає всі наші запити і проблеми, що таке фінансування та удосконалення, і дай Бог, щоб ми разом все зробили, і щоб люди відчули зміни».

Мер Харкова вважає, що міста вже сьогодні мають подумати, як будуть справлятись із тими обсягами заяв про призначення субсидій, які очікуються перед опалювальним сезоном. Тому досвід Вінниці у цьому питанні дуже корисний. Також Геннадій Кернес відзначив архів пенсійного фонду. Він висловив думку, що Вінниця – це, мабуть, єдине місто, яке може показати такий архів.



Переглядів: 3303
Поширень: 0