Нещодавно конкурсна комісія визначила проекти, на реалізацію яких громадські організації отримають кошти з міського бюджету. Загалом в життя буде втілено 18 ідей. Серед них – створення тематичного довідника «Вулиці Вінниці»; розробка 3D моделей історичних місць Вінниці для людей з порушенням зору; допомога дітям-переселенцям; проведення фестивалю «Крок до мрії». А також буде здійснено аерозйомку міста, створено моделі міського Центру підтримку бізнесу, організовано дозвілля для родин, де виховується молодь з особливими потребами тощо.

Вже п’ять років поспіль у Вінниці проводиться конкурс щодо фінансової підтримки соціально-культурних проектів громадських організацій (ГО) та спілок. У 2016 році на розгляд було подано 25 проектів від 22 громадських організацій.

«У цьому році за рішенням засідання конкурсної комісії Вінницька міська рада надасть фінансову підтримку на реалізацію 18 проектів, загалом – на суму 700 тисяч гривень. Розмір грантів становить до 50 тисяч гривень», – розповів начальник інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Володимир Хорошев.

Тож, фінансову підтримку на створення інформаційного сайту та тематичного довідника «Вулиці Вінниця» отримає ГО «Подільська агенція регіонального розвитку». Пройшов конкурсний відбір й проект «Гостинна Вінниця» ГО «Гармонія» по розвитку бренду міста як доступного та туристично привабливого для людей з інвалідністю. Серед іншого – створення 3D моделі історичних місць Вінниці, щоб люди з вадами зору могли на дотик відчути які вони.

Також конкурсна комісія обрала для реалізації проект ГО «Розвиток. Розвиток» щодо проведення культурно-мистецького фестивалю «Крок до мрії». Кошти будуть виділені й на соціальний проект «Є контакт» від ГО «Крок на зустріч». Фінансування отримає і проект «Батьківство в радість. Допоможемо дітям-переселенцям» від ГО «Інститут здоров’я та права». Також конкурсна комісія вирішила підтримати проведення Всеукраїнського фестивалю декоративно-прикладного та народного мистецтва «VinArtStreet», який запропонувала ГО «Розвиток. Розвиток».

Фінансову підтримку отримає й проект щодо організації відпочинку для сімей, де виховується молодь з особливими потребами від ГО «Центр естетичного та психосоціального розвитку особистості «Мировозданіє»; ідея щодо проведення відкритого конкурсу духової музики «Vin Venti»; створення моделі міського Центру підтримки бізнесу, молодіжний спортивно-оздоровчий проект Табір «Зірниця», проведення Всеукраїнського дебатного турніру «Кубок Фенікса» – 2016. Підтримали й проект по створенню студентського скверу від фонду «Правова просвіта», соціально-психологічної адаптації дітей з порушенням нервової системи та психологічними розладами, які позбавлені батьківського піклування тощо.



Переглядів: 3391
Поширень: 0