Колектив КП «СМЕД ОДР» розробив інноваційне обладнання до світлофорного об’єкту, яке дозволить підвищити безпеку пішоходів. Табличка з зеленою стрілкою надаватиме дозвільний сигнал водіям виключно в ті періоди, коли для пішоходів буде висвітлюватися червоний сигнал.

Наразі експериментальну розробку встановили на світлофорному об’єкті, що на перехресті вулиць Магістратська (колишня Першотравнева) та Лесі Українки. Це є новацією для України.

На світлофорних об’єктах Вінниці для підвищення пропускної спроможності перехресть широко застосовуються таблички зі стрілкою зеленого кольору. Вона встановлена на рівні червоного сигналу світлофора з вертикальним розташуванням сигналів. Однак, при наявності там регульованих пішохідних переходів, можуть виникати проблемні ситуації, коли люди раптово виходять з-за транспорту, який очікує зеленого сигналу, на смугу руху, з якої здійснюється поворот праворуч.

На перехресті вул.Магістратська та Л.Українки дообладнали світлофор експериментальною для України розробкою

«Щоб унеможливити такі ситуації ми запропонували зробити керованою табличку зі стрілкою зеленого кольору. Тобто вона має надавати дозвільний сигнал водіям, виключно в ті періоди, коли для пішоходів буде горіти червоний сигнал. Підключення керованої таблички здійснюється безпосередньо від червоного сигналу пішохідного світлофора», – каже начальник СМЕД ОДР Вінниці Іван Юрченко.

На перехресті вул.Магістратська та Л.Українки дообладнали світлофор експериментальною для України розробкою

Експериментальну розробку встановили на світлофорному об’єкті на перехресті вулиць Магістратська (колишня Першотравнева). Працівники СМЕД ОДР будуть моніторити результати експерименту. Для роз’яснення водіям суті нововведення там встановлено табличку з попереджуючими написом: «Увага! Експеримент! Керована табличка зі стрілкою зеленого кольору».



Переглядів: 5286
Поширень: 0