Поліцейські Вінниччини зібрали та передали на лікування свого 7-річного земляка Дениса Проценка 230 тисяч гривень. Про це повідомила керівник прес-центру Національної поліції у Вінницькій області Анна Олійник, передає УНН-Центр.

Правоохоронці регіону всім особовим складом приєдналися до всеукраїнської акції "В десятку", яку для Дениса Проценка організували волонтери. За її умовами кожен бажаючий мав перерахувати на картковий рахунок батька дитини по 10 гривень та запросити долучитися десяток своїх знайомих.

Зібрані гроші витратять на обстеження та реабілітацію Дениса в клініці Стамбулу у Туреччині. Торік там йому провели трансплантацію кісткового мозку. У чотирирічному віці у нього виявили рак крові. Відтоді він пройшов всі етапи хіміотерапії. Та врятувати дитину могла лише дороговартісна пересадка закордоном. Для родини, де батьки виховують крім Дениса ще п’ятеро маленьких дітей, зібрати суму на операцію стало нереальним. Хлопчик вирішив плести з різнокольорових резинок браслети та продавати їх через Інтернет. Охочих придбати прикрасу виявилося багато. Їх замовляли по сьому світу небайдужі люди.

З миру по нитці - вінницькі правоохоронці зібрали 230 тис. грн. на лікування Дениски Проценка

Хоч трансплантація пройшла успішно, ракових клітин в організмі Дениса не виявили, взимку у Дениса діагностували гепатит В. Після ретельного обстеження в Туреччині, хлопчик повернеться на батьківщину та продовжить лікування від гепатиту.



Переглядів: 2596
Поширень: 0