У Східній частині міста на території Вінницького індустріального парку ПрАТ «Українська пивна компанія» (UBC Group) розпочинає будівництво підприємства з виробництва холодильного обладнання. Сьогодні, 10 червня, було закладено символічний «перший камінь» його фундаменту. Після запуску на повну потужність у 2020 році новий завод забезпечить робочими місцями 1,5 тисячі вінничан. Це буде найбільший в Україні, наймодерніший завод в світі по випуску холодильної продукції, яка буде реалізовуватись в Україні і в Східній та Західній Європі.

«UBC Group» - це один із найпотужніших промислових холдингів України, який працює в сфері холодильної техніки та успішно розвивається. Його клієнтами є відомі торгові марки та великі корпорації, які розташовані як в Україні, так і за кордоном (Coca-Cola, Pepsi, Carlsberg, Heineken, ABInBev, SABMiller, MolsonCoors, Nestlé та інші).

У 2014 році керівництво «UBC Group» розпочало підбирати площадку для будівництва нового заводу та перенесення потужностей з анексованого Криму. Розглядались різні варіанти, але рішення було прийнято на користь Вінниці. У вересні цього ж року між «UBC Group» та Вінницькою міською радою було підписано Меморандум про співпрацю.

У Вінницькому індустріальному парку закладено «перший камінь» заводу холодильного обладнання

«Коли ми вибирали місце для цього заводу, то на першому плані був Львів, і ми майже домовились з Львівським міським головою, що ми там будуємо завод. Але ми вирішили зателефонувати до Вінниці. Нас запросили до пана Моргунова та до пана Коровія, я думав просто приїхати і познайомитись. Але в той же день ми разом об’їхали всю Вінницю, ходили по полях, я був весь в реп’яхах, і за кілька днів нам зробили пропозицію, від якої ми не могли відказатись. Те, що ми тут, – це заслуга перш за все вашого керівництва, яке реально відповідає вимогам часу. Це не просто комплімент. У нас 25 офісів в різних країнах світу, і ми бачимо, що у Вінниці рівень управління і відношення до інвесторів нічим не відрізняється ніж той, що ми бачимо в США, Латвії, Англії та інших розвинутих країнах», - розповів Президент «UBC Group» Ігор Гуменний.

У Вінницькому індустріальному парку закладено «перший камінь» заводу холодильного обладнання

У стислі терміни, протягом 2015 року, компанія оформила усі необхідні документи, і тепер приступає вже безпосередньо до будівництва заводу. Проектом передбачається зведення сучасного підприємства, де під одним дахом розмістяться виробництво, склади, адміністративно-побутові та офісні приміщення. За попередніми підрахунками обсяг інвестицій становитиме 15 мільйонів євро.

Завод планується побудувати у три етапи. Завершення першого етапу та введення його в експлуатацію заплановано вже на наступній рік. В рамках стартової черги планується вихід на виробничу потужність 6000 одиниць торгового холодильного обладнання. На той час на заводі працюватиме вже близько 500 робітників.

На другому етапі (2017-2018 рр.) виробничі потужності мають збільшитись до випуску 9000 холодильних шаф-вітрин в місяць. Чисельність персоналу зросте до 750 осіб.

У Вінницькому індустріальному парку закладено «перший камінь» заводу холодильного обладнання

Третій етап завершиться у 2020 році. До цього часу планується розширити виробничу площу до 20360 м2, налагодити виготовлення морозильних скринь в обсязі 6000 штук в місяць та наростити виробництво холодильних шаф-вітрин до 15 000 одиниць щомісячно. На останньому етапі очікується, що новими робочими місцями буде забезпечено загалом 1500 людей.

У Вінницькому індустріальному парку закладено «перший камінь» заводу холодильного обладнання

Урочиста церемонія закладання «першого каменя» нового заводу з виробництва холодильної техніки «UBC Cool» у Вінниці відбулась 10 червня. У ній взяли участь Президент «UBC Group» Ігор Гуменний, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, інші представники місцевих органів влади та бізнес-структур Вінницького регіону.

У Вінницькому індустріальному парку закладено «перший камінь» заводу холодильного обладнання

«Я щасливий, що сьогодні у нашому місті така подія. Пан Ігор вже сказав, як відбувалось наше знайомство і спілкування. В 2014 році, коли починалась наша співпраця, ми зразу з відритою душею і захватом сприйняли цю ідею. Але враховуючи те, що то був непростий період, - початок анексії Криму та війна на Сході, - всі ці процеси впливали на інвестиційну активність в державі, тому зізнаюсь, що в мене були певні сумніви, що цей проект буде рухатись і отримає логічне завершення. Але це сталось: вітчизняна компанія UBC Group все-таки прийшли саме в наше місто. Адже це робочі місця для вінничан, податки в місцевий бюджет, це розвиток промислового комплексу міста і регіону. Ми сподіваємось, що цей завод сане «якірною» компанією для подальшого розвитку Вінницького індустріального парку. Коли разом робиш справу – можна завжди досягнути результату», - сказав на церемонії закладання першого каменя Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

У Вінницькому індустріальному парку закладено «перший камінь» заводу холодильного обладнання

«Справді, сьогодні надзвичайно знаковий день. Ми дійсно за цей об’єкт дуже серйозно боролись, йшли до нього два роки. Я хочу зазначити, що сьогодні лише перший крок, але це дуже велика перемога вінницької громади і тих людей, які вірять в майбутнє нашої країни. Буквально вчора ніхто не вірив, але з Вінниці полетів перший літак на регулярному маршруті на Тель-Авів, вчора у нас відбулась надзвичайно важлива подія в міському лікувальному закладі – була проведена перша операція на відкритому серці. Сьогодні ми закладаємо «перший камінь» нового сучасного заводу. І в цьому є великий символізм - з цього розвивається наше чудове місто, наш подільський регіон та наша Україна. Адже все велике розвивається з малого», - зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

У Вінницькому індустріальному парку закладено «перший камінь» заводу холодильного обладнання

Додатково

«UBC Group» працює у декількох бізнес-напрямках:

  • «UBC Cool» - компанія з розробки і виробництва холодильної техніки для напоїв і продуктів.
  • «UBC Promo» - компанія з розробки і виробництва промо-матеріалів.
  • «UBC Engineering» - провідна в СНД інжинірингова компанія у сфері харчової і переробної промисловості. Займається проектуванням та інсталяцією обладнання і техпроцесів. Дистрибуцією промислової арматури і витратних матеріалів
  • «UBC Service» - компанія, яка займається наданням сервісних послуг, послуг реконструкції професійного холодильного устаткування.
  • «UBC Distribution» - компанія, яка займається продажем продуктів і послуг «UBC Group».



Переглядів: 11927
Поширень: 0