22 червня у міській лікарні «Центр матері та дитини» відкрилось відремонтоване інфекційне відділення. Тут створено 10 боксованих палат для цілодобового перебування хворих, кімнату для приготування дитячого харчування, маніпуляційний кабінет. Вікна замінили на металопластикові та встановили енергозберігаючі світильники. А після ремонту художники намалювали на стінах різнобарвних казкових героїв, щоб маленькі пацієнти почували себе більш комфортніше.

У лікарні «Центр матері та дитини» нагляд розпочинається із спостереження за вагітними в жіночій консультації, далі – пологи. Потім – нагляд за дітьми до 18-ти років у вузьких спеціалістів та, за потреби, лікування у дитячому стаціонарі. У закладі є 90 акушерсько-гінекологічних та 120 педіатричних ліжок, функціонує жіноча консультація та створене у січні 2012 року амбулаторно-діагностичне відділення. Діють три відділення реанімації. Серед яких – відділення інтенсивної терапії та виходжування недоношених та хворих новонароджених.

У Віннниці відкрилося оновлене інфекційне відділення лікарні «Центр матері та дитини»

Інфекційне боксоване відділення в лікарні функціонує з часу відкриття закладу – з 1998 року. Для його модернізації було прийнято рішення зробити тут ремонт, який тривав протягом останніх трьох місяців. За цей час у відділенні відремонтовано 10 боксованих палат для цілодобового перебування хворих на четвертому поверху дитячого стаціонару. Палати одно- та двомісні з обладнаними у них кімнатами гігієни. З них 4 палати мають холодильники та телевізори.

У Віннниці відкрилося оновлене інфекційне відділення лікарні «Центр матері та дитини»

Медсестринський пост для проведення інтенсивного нагляду за пацієнтами, обладнали засобами відеоспостереження. Зроблено маніпуляційний кабінет для проведення забору аналізів крові та підготовки до інфузійної терапії, а також – кімната для приготування дитячого харчування. Також під час ремонту в інфекційному відділенні замінено труби системи опалення, водопостачання холодної та гарячої води, водовідведення, батареї. Для покращення енергозбереження відділення замінено вікна на металопластикові, двері. Встановлено LED-лапочки та світильники.

У Віннниці відкрилося оновлене інфекційне відділення лікарні «Центр матері та дитини»

Після ремонту у інфекційному відділенні було реалізовано Всеукраїнську соціальну програму «Кольоровий світ дитинства». Щоб маленькі пацієнти не зосереджували своєї уваги на процесі лікування – на стінах закладу намалювали казкових героїв.

У Віннниці відкрилося оновлене інфекційне відділення лікарні «Центр матері та дитини»

«Роботи, які проведені у інфекційному відділенні, – демонстрація того, що наш бізнес є соціально відповідальним. Якщо говорити про «Стратегію Вінниця-2020», то це один з п’яти пріоритетів цього документу, – каже міський голова Сергій Моргунов. – Сьогодні я, пройшовшись по відділенні, дав доручення встановити у всіх палатах жалюзі, щоб сонце не створювало дискомфорту. Взагалі, хочу подякувати всім, хто долучився до створення такого гарного відділення, адже це дуже важлива справа. Ми робимо це для вінничан, людей, з якими ми разом працюємо, живемо, спілкуємося, дружимо. Адже дуже важливо, щоб діточки отримували максимум необхідної допомоги в частині лікування та реабілітації, щоб мами були задоволені роботою персоналу, щоб у закладі була позитивна атмосфера. Загалом у ремонт було вкладено близько півтора мільйона гривень у вигляді матеріалів та робіт».

У Віннниці відкрилося оновлене інфекційне відділення лікарні «Центр матері та дитини»

Головний лікар міської лікарні «Центр матері та дитини» Володимир Присяжнюк зазначив, що ремонт у інфекційному відділенні розпочався у березні цього року. «Спочатку він розпочинався як ініціатива лікарні, потім наші амбіції зростали, і ми поступово почали залучати громадськість міста, бізнес. Є досить багато людей, яких ми називаємо друзями нашої лікарні, які працюють довгий час разом з нами і беруть участь у створенні багатьох об’єктів закладу. Це підприємство «Альфаметрик», яке дало можливість нам облаштувати дане відділення апаратурою відеоспостереження, безкоштовним Wi-Fi. Дякуємо депутату міської ради Олегу Стукану, який допоміг будівельними матеріалами, приватному підприємству «Геліка», яке надало ліжка та матраси. ФОП «Задорожнюк» проводив ремонті роботи, тут працювало одночасно майже пять бригад. Салон-магазин штор «Гардинія» створили чудові гардини. ПП «Вік-Ант Плюс», компанія, яка працює з лікарнею досить довгий час, відремонтували водопостачання та водовідведення у цьому відділенні. ФОП «Мазур» створив чудові меблі, стільці, столи. А ТОВ «Снєжка-Україна» разом з художниками зробили чудовий інтер’єр цього відділення. Кожна людина хоче крім отримання якісних медичних послуг відповідних умов перебування у закладі.Тож дякую за це вінницькій громаді, бізнесу, міській раді, колективу міської лікарні та всі небайдужим людям, які допомагають створювати комфорт нашому майбутньому поколінню», – зазначив Володимир Присяжнюк.

У Віннниці відкрилося оновлене інфекційне відділення лікарні «Центр матері та дитини»

Після ремонтних робіт впродовж двадцяти днів група молодих вінницьких художників розмальовували стіни інфекційного боксованого відділення міської лікарні «Центр матері і дитини». Це відбулося у рамках програми «Кольоровий світ дитинства», яку реалізує компанія «Снєжка-Україна».

У Віннниці відкрилося оновлене інфекційне відділення лікарні «Центр матері та дитини»

«Програма «Кольоровий світ дитинства» спрямована на те, щоб допомагати і підтримувати дитячі лікувальні установи в Україні. Ми спільно з медичним персоналом прагнемо покращувати умови перебування дітей в лікарня. Наш проект це своєрідна кольоротерапія: діти мають можливість розвивати свою уяву і пізнавати через малюнки і кольори світ. Нашому проекту вже 4 роки, ми працюємо там, де бачимо зацікавленість і небайдужість. Коли ми приїхали до Вінниці, ми побачили в особі міського голови Сергія Моргунова, департаменту охорони здоров’я міської ради і головного лікаря закладу зацікавленість створити казку. Ми долучилися до того ремонту, який тут тривав: надавали матеріали та запрошували художників», – каже менеджер із зав’язків з громадськістю ТзОВ «Снєжка-Україна» Данилюк Галина.



Переглядів: 7620
Поширень: 0