У цьому році КП «Вінницяміськліфт» запланувало провести капітальний ремонт ста ліфтів у вінницьких висотках. Це – в два рази більше ніж в минулому році. Наразі вже відремонтовано 42. Під час проведення робіт у ліфтах встановлюють спеціальні пристрої, через які мешканці висоток, якщо «застрягли» в підйомнику, зможуть зв’язатися з черговим диспетчером навіть при відсутності електроенергії в будинку.

Більше 500 будинків у Вінниці мають ліфти. Загальна кількість підйомників перевищує півтори тисячі. Дві третини ліфтового господарства міста обслуговує комунальне підприємство «Вінницяміськліфт», решту – утримують три приватні підприємства. Щоб підйомники працювали якісно, «Вінницяміськліфт» проводить капітально-відновлювальні ремонти цих об’єктів.

«З початку цього року вже капітально відремонтовано 42 ліфтів. Під час ремонту ми використовуємо виготовлені силами нашого підприємства металеві купе кабіни ліфта, пульти наказу та деякі інші елементи, що значно здешевлює ремонти. Також проводячи капітальні роботи, ми встановлюємо енергозберігаючі світильники, завдяки чому мешканці менше сплачують за електроенергію. Загалом в цьому році запланували охопити капітально-відновлювальними роботами сто ліфтів», – каже директор МКП «Вінницяміськліфт» Анатолій Уздемір.

Також керівник підприємства нагадав, що з минулого року підприємство розпочало встановлювати сучасні системи безпровідної диспетчеризації ліфтів. Таке сучасне обладнання для спілкування з диспетчером забезпечує надійність і якість зв’язку у випадку аварійної зупинки та дозволяють безпосередньо із кабіни через мережу Інтернет зв’язуватись із черговими, які працюють цілодобово. Такі пристрої встановлюватимуться у всіх ліфтах, де проводять капітальний ремонт. Крім цього даний пристрій здешевлює вартість обслуговування ліфта як для підприємства так і для мешканців.



Переглядів: 2588
Поширень: 0