У квітні до 45-ого експериментального механічного заводу привезли бронетехніку, яка перебувала на передовій та потребувала ремонту. Днями завершився ремонт чотирьох бронемашин: БТР 80, БТР 60 ТБ, КРАЗ Спартан і БРДН 2. Перша з них, БТР 80, днями вже буде відправлена на передову.

З початку антитерористичної операції державне підприємств «45-й експериментальний механічний завод» займається ремонтом техніки, яка була пошкоджена у зоні АТО, а також – її модернізацією. Сьогодні тут продемонстрували бронетехніку, ремонт якої нещодавно завершився. Серед них – бронетранспортер БТР 80, який призначений для ураження живої сили та легкоброньованих автомобілів.

«Завдяки ініціативі міської ради, міського голови Сергія Моргунова нам було запропоновано відремонтувати техніку, яка готується до чергової ротації і відбуває наступного тижня в зону АТО. Ми спільно з представниками заводу визначали напрямок ремонту БТР 80, враховуючи побажання екіпажу», – зазначив в.о. начальника Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку у складі Збройних Сил полковник Ігор Коваленко.

Днями у зону АТО рушить перша з чотирьох нещодавно відремонтованих на 45-му заводі бронемашин

«Цей БТР вже ремонтували на заводі, коли лише почалася війна. Тоді його оснастили захисною решіткою, основне призначення якої – захист від комулятивних снарядів. Вона дозволяє зберегти життя і здоров’я військових, які несуть службу на даному бронетранспортері. Потім ця бронетехніка була пошкоджена у зоні АТО і після ротації її знову прислали сюди на ремонт», – каже директор відокремленого структурного підрозділу «Промсервіс 45» Віталій Дзюбенко.

Днями у зону АТО рушить перша з чотирьох нещодавно відремонтованих на 45-му заводі бронемашин

«У БТР 60 ми встановили двигун американського виробництва і машина стала майже в півтора рази потужнішою. Після ремонту вона стала більш пристосованою до експлуатації в зимовий період, швидше рухатиметься в умовах місцевості без грунтових доріг і на шосе», – зазначив директор 45-го експериментального заводу Микола Чумак.

Днями у зону АТО рушить перша з чотирьох нещодавно відремонтованих на 45-му заводі бронемашин

Також на заводі нещодавно відремонтували бойову розвідувальну десантну машину БРДМ2. «Ми на цю машину поставили двигун корейського виробництва з автоматичною коробкою передач, повністю відремонтована як ходова частина, так і електрообладнання. На сьогодні БРДМ2 може розвивати швидкість до 120 кілометрів в час, що дозволяє швидко виводити особовий склад з-під обстрілу, або проводити швидкі маневри на полі бою», – розповів Віталій Дзюбенко.

Днями у зону АТО рушить перша з чотирьох нещодавно відремонтованих на 45-му заводі бронемашин

Микола Чумак також зазначив, підприємство розширює свої можливості в плані роботи з бронетехнікою. «Зараз ми освоюємо ремонт і технічне обслуговування сучасної бронетехніки, а це – БТР 4, БТР 3Є. З цих питань наші фахівці походили перепідготовку та навчання на Харківському підприємстві», – каже він.



Переглядів: 4315
Поширень: 0