Співробітники СБ України Вінниччини спільно з фіскальною службою виявили у Костянтинівці два вагони цирконію вагою 136 тонн, який є металом подвійного призначення. 

Про це повідомляє Прес-центр СБ України.

Отримувачем вантажу було підприємство, зареєстроване в Україні, виробничі потужності якого розташовані у неконтрольованих українською владою районах.

Вінницькі СБУшники разом виявили у зоні АТО два вагони цирконію, яким начиняють снаряди "Градів"

Під час перевірки документів співробітники спецслужби встановили, що "офіційно" до т.зв. "ДНР" поставлявся пісок формувальний. Цирконій використовується при виробництві реактивних снарядів та запалів, зокрема залпової системи "Град".

Вінницькі СБУшники виявили у зоні АТО два вагони цирконію, яким начиняють снаряди "Градів"Вінницькі СБУшники виявили у зоні АТО два вагони цирконію, яким начиняють снаряди "Градів"

За оперативною інформацією СБ України, з території т.зв. "ДНР" вантаж планувалося переправити до Росії. Під час огляду вагонів правоохоронці виявили також триста кілограмів графіту, який є товаром подвійного призначення.

Вінницькі СБУшники разом виявили у зоні АТО два вагони цирконію, яким начиняють снаряди "Градів"

Відкрито кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України. У ході досудового слідства планується перекваліфікація на ст. 258-3 КК України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.



Переглядів: 3240
Поширень: 0