У Центральній дитячій бібліотеці відбулося вручення дипломів випускникам навчального проекту Technology Nation фонду BrainBasket. Навчання основам програмування відбувалося безкоштовно. 13 слухачів курсу успішно склали усі іспити, написали фінальний проект і стали випускниками першого потоку проекту Technology Nation. Більшість з них пройшли практику в декількох IT компаніях та декілька випускників працевлаштувалось.

Весною у Вінниці розпочався перший безкоштовний навчальний курс по основах програмування в рамках проекту «Технологічна нація» (Technology Nation).  Це спільний проект Благодійного Фонду Brain Basket із Вінницькою міською радою. Він має на меті дати можливість вінничанам, які хочуть змінити свою кваліфікацію і перейти працювати у ІТ-сферу, здобути практичні знання та навчитись програмуванню. Перший тримісячний курс стартував у Вінниці в березні.

Загалом заняття по проекту Technology Nation фонду BrainBasket проводяться у форматі blended learning (змішане навчання), що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який викладений в онлайн, і аудиторну практику під керівництвом досвідчених менторів на базі 100 бібліотек по всій Україні. На даний час навчальні центри Technology Nation відкриті у 26 містах по всій країні. Заняття проводять досвідчені спеціалісти з розробки програмного забезпечення та фахові викладачі – ментори.

Першим випускникам безкоштовного навчального проекту по програмуванню фонду BrainBasket вже вручили дипломи

У Вінниці навчальний центр Technology Nation розташовано на базі Центральної дитячої бібліотеки на просп.Космонавтів, 63. Навчальний курс в середньому складає близько 120 днів. Менторами проекту в нашому місті є досвідчені викладачі високого рівня Євген Шемет та Кирило Безпалий. Координатор – Ірина Артеменко. IT компанія Delphi LLC надала технічну підтримку проекту та стала генеральним спонсором.

Першим випускникам безкоштовного навчального проекту по програмуванню фонду BrainBasket вже вручили дипломи

На сьогоднішній день 13 слухачів курсу успішно склали усі іспити, написали фінальний проект і стали випускниками першого потоку проекту Technology Nation. Більшість з них пройшли практику в декількох IT компаніях та декілька випускників працевлаштувалось. У Центральній дитячій бібліотеці відбулася урочиста зустріч з випускниками та офіційне вручення Дипломів випускникам навчального проекту Technology Nation фонду BrainBasket.

Довідка

Фонд BrainBasket - це некомерційна організація, що займається розвитком IT-освіти в Україні. Фонд було створено у квітні 2014 року ініціативною групою провідних українських IT-компаній. Мета Фонду - допомога у підготовці 100 000 IT-спеціалістів до 2020 року.



Переглядів: 3233
Поширень: 0