26 липня, у місті Вінниця з робочою поїздкою перебував представник новоствореного Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та керівник Програми розвитку ООН в Україні, з метою навчання держаних службовців подавати нові електронні декларації, які цьогоріч з 15 серпня стануть обов'язковими для заповнення.

За словами голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія запровадження електронного декларування є умовою для отримання безвізового режиму з Європейським Союзом та фінансової підтримки від МВФ. «Впровадження нової системи електронного декларування сьогодні є великим кроком вперед для нашої держави, адже це дасть можливість мінімізувати корупційні діяння та запобігти розповсюдження корупції», - повідомив посадовець.

Вінницьких держслужбовців навчають заповнювати нові електроні декларації

Заступника голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький повідомив: «Україна – найперша і єдина країна в Європі, яка запровадила обов’язкове електронне декларування. Робота системи стартує з 15 серпня 2016. Держслужбовці в строк 60 днів з початку запуску електронної декларації, мають заповнити та подати електронну декларацію. Кінцевим терміном подачі є 13 жовтня 2016 року. Суб’єктами, які зобов’язані подати електрону декларацію на першому етапі є народні депутати, Прем’єр-міністр та члени уряду».

Вінницьких держслужбовців навчають заповнювати нові електроні декларації

«Реформа системи декларування службовців - ключова для очищення України від корупції, адже закладені в неї механізми рік у рік будуть зменшувати розкрадання спільних грошей із держбюджету України, до рівня цивілізованої країни. Є три ключові переваги нової системи декларування. По-перше, це її відкритість, адже декларації будуть доступні усім охочим у системі онлайн. Таким чином суспільство зможе здійснювати контроль. По-друге, всебічність – зменшить можливість приховати від декларування свої маєтки за статусом «незавершеного будівництва», - зазначив керівник Проекту «Прозорість та доброчесність публічного сектору» Програми розвитку ООН в Україні Іван Пресняков.

Вінницьких держслужбовців навчають заповнювати нові електроні декларації

«Під час поїздки ми проводитимемо тренінги для державних службовців, щоб навчити правильно та безперешкодно заповнювати нові електронні декларації. Сьогодні Вінниччина це друге українське місто де ми проводимо семінар, подібні ми плануємо провести до середини вересня у всіх обласних центрах України», - повідомив Іван Пресняков.

Вінницьких держслужбовців навчають заповнювати нові електроні декларації

З 2017 року електронне декларування буде обов’язковим для всіх державних службовців.



Переглядів: 2725
Поширень: 0