Уже з наступного місяця Жмеринська станція швидкої допомоги працюватиме в хмарній обліково-медичній системі "igiMED" Мольфар. Для цього волонтери навчають 150 медиків району правильно користуватися новою системою, а лікарів у віці − користуватися планшетами.

Сьогодні поспілкуватись з координаторами та учасниками проекту завітали директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко та депутат Вінницької обласної ради, представник голови облдержадміністрації у обласній раді Дмитро Чаленко.

За словами координаторів проекту, програмне забезпечення розробили волонтери, їхню ініціативу підтримало керівництво області. Система буде передана екстреній медицині безкоштовно.

"За тиждень навчання пройшли 90 лікарів, до кінця тижня плануємо охопити 150 медиків бригад "швидких". Програма працює від надходження дзвінка на диспетчерську, де створюють карту хворого, після чого дані передаватимуть у систему з планшета або зі стаціонарного комп'ютера на бригади "швидкої". Лікар доповнюватиме її та спрямовуватиме до приймального відділення центральної лікарні, куди буде направлений пацієнт. У лікарні уже готуються до прийому пацієнта, що сприятиме наданню оперативної та якісної медичної допомоги", − розповіла керівник проекту "igiMED" Мольфар Катерина Савчук.

Виклик швидкої та виїзд лікаря на Вінниччині переводять у електронний формат

"Як тільки навчання для медиків Жмеринської станції буде закінчено, планшети передадуть на бригади, і програма працюватиме в тестовому режимі. На 15 бригад швидкої допомоги Жмеринської станції медичної допомоги буде передано 16 планшетів. Зараз ми плануємо провести навчання медиків по двох станціях − Хмільницькій і Могилів-Подільській. Туди входить по п'ять районів, а це приблизно по 20 планшетів на кожну. В подальшому навчатимемо Гайсинську і Бершадську станцію", − зазначила К.Савчук.

Слід відзначити, що планшети, закуплені екстреною медициною Вінниччини, централізовано ще кілька років тому, а комп’ютери є в кожній лікарні. доступ При наявному доступі Інтернету необхідно зайти в систему і працювати. Але картку можна заповнюватися навіть без доступу до Інтернету, натиснувши "зберегти". Як тільки по дорозі з'являється Інтернет, інформація автоматично потрапляє на сервіс.

Виклик швидкої та виїзд лікаря на Вінниччині переводять у електронний формат

Поки що волонтери вирішили апробувати систему на місцевих медиках, згодом − на цивільну медицину. Потім її обіцяють перенести на військову медицину.



Переглядів: 5577
Поширень: 0