Минулого місяця прес-служба Національної поліції міста повідомила про те, що прибиральниця ЖЕКу «Уют» Валентина Діденко допомогла затримати крадія, який знімав з автівок різні елементи. Інформація надійшла до міського голови Сергія Моргунова, який ініціював від імені міської ради та виконавчого комітету нагородити жінку за пильність та громадянську позицію.

Сьогодні під час наради керівництва «Уюту» із колективом ЖЕКу Сергій Моргунов особисто подякував Валентині Діденко.

«Я вважаю, що Валентина Вікторівна продемонструвала активну громадську позицію, вона фактично зловили злодія та передала його в руки поліції. Тому ми вирішили нагородити її за такий вчинок почесною грамотою та премією. Дякую за проявлену пильність, небайдужість, активну життєву позицію та сприяння правоохоронним органам у розкритті злочину», - сказав Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов відзначив працівницю ЖЕКу «Уют», яка допомогла затримати крадія

Керівництво ЖЕКу «Уют» досить позитивно характеризує Валентину Діденко. Кажуть, що вона прибирає прибудинкові території кількох будинків (загалом це 17 під’їздів), завжди виконує свою роботу першою та ще не мала жодного нарікання від мешканців. А випадок із затриманням крадія лише доповнить і так гарну репутацію співробітниці, кажуть її колеги.

Валентина Діденко

Крім почесної грамоти від міської ради Валентину Діденко нагородили також премією в розмірі тисячі гривень. На запитання журналістів, на що вона їх витратить, посміхається і каже, що на підготовку онука до школи.

Для інформації

6 липня, близько 5-ї години ранку, Валентина Діденко прибирала прибудинкову територію по вул. Зодчих. Жінка помітила підозрілого хлопця. При ньому було 2 великих чорних поліетиленових пакети. Власне, через них і почалось з’ясування відносин: коли жінка запитала про їх вміст, чоловік відповів нецензурною лайкою. Вона вирішила зателефонувати в поліцію, але в цей момент поруч якраз проїжджав екіпаж патрульних. Прибиральниця зупинила інспекторів і описала холопця. Патрульні передали орієнтування іншим екіпажам. Піший патруль знайшов підозрювану особу у дворах будинків. При поверхневому огляді в чоловіка виявили кусачки, ніж та гайкові ключі. Руки 20-річного хлопця були в мастилі. Поліціянти викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Затриманий крадій

Підозрюваного доставили до відділку поліції. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.185 КК України (крадіжка).



Переглядів: 3969
Поширень: 0