Завершився відбір переможців вінницького конкурсу бізнес-планів, у рамках якого переселенці подавали документи для отримання компенсації на започаткування або розширення власної справи. Загалом конкурсна комісія розгялнула 39 проектів та вибрала з-поміж них 25 переможців. У першу чергу враховувалась кількість створених робочих місць у результаті реалізації бізнес-плану та відповідність виду господарської діяльності пріоритетним напрямкам, визначеним грантовою угодою.

- Таким чином ми задовольнили 64% поданих заявок, - каже перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко, який був головою конкурсної комісії.

Сума фінансової підтримки переселенцям у рамках реалізації проекту ЄС дорівнює 5,2 млн. грн.

- Проекти, які подавали заявники, абсолютно різні: від пошиття уніформи до ІТ - технологій, - додає керівник "Центру адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області" Валерій Нікітюк.

За його словами, в області буде створено 127 додаткових робочих місць. Одним із підприємств, яке отримало найбільшу суму фінансової компенсації - 348 тис. грн. є підприємство "Пірена" - провідний український виробник і постачальник засобів пожежогасіння, індивідуального захисту, а також протипожежного обмундирування. Підприємство планує створити десять робочих місць. Найменшу суму компенсації - 36,5 тис. грн. отримала викладачка англійської мови, яка планує відкрити ще одну навчальну кімнату у Вінниці.

Серед переможців також представники аграрного сектору, хімічної і ливарної промисловості, виробники меблів та ін.

Учасники конкурсу запропонували владі відрити постійно діючу експозицію продукції, яку виготовляють підприємці, аби заохотити й інших вихідців із Криму чи Донбасу започатковувати власну справу, розвивати бізнес на Вінниччині.

- Навіть створення приватного підприємства, яке забезпечить самозайнятість лише підприємця - це вже позитивний момент, і ми готові підтримати навіть такі невеличкі проекти, аби вони були на користь області та людям, - каже Валерій Нікітюк.



Переглядів: 2576
Поширень: 0