15 липня у Вінниці стaртувaв конкурс «Бюджет громадський ініціатив». Цьогоріч на креативні та корисні ідеї городян міська рада виділила 6,5 мільйонів.

Станом на 5 серпня на сайті мерії зареєстрували три проекти:

  • Літературно-художній альманах «Вінницький альбом»
  • Електрохімічний перетворювач теплоти в електроенергію. Організація конструкторського бюро (КБ) і виробництво одного промислового зразка
  • «Безпечна школа»

Літературно-художній альманах «Вінницький альбом». Орієнтована вартість – 146 тисяч гривень за 300 примірників

«Хронографія історії та сьогодення Вінниці знайомство з літературно-художніми та краєзнавчими до робками вінничан, цікавими постатями, створення подарунково-іміджевого видання для почесних гостей міста. Подібне видання н е з'являлось 12 років. Його поява сприятиме культурному розвитку міста, культурі та обізнаності городян про рідний край, популяризації Вінниці за її межами», - аргументує автор ідеї.

Електрохімічний перетворювач теплоти в електроенергію. Орієнтована вартість – 880 тисяч гривень

«Розробка комплекту конструкторської документації і виробництво одного промислового зразка ЕХП у співпраці з іншими підприємствами, наприклад, металургійними. Наявність промислового зразка дозволить залучити потужного інвестора для будівництва у Вінниці заводу для масового виробництва ЕХП. Вінничани від цього отримають робочі місця і знання з модернової енергетичної технології, яка має пріоритет у світі», - йдеться в проекті.

«Безпечна школа». Орієнтовна вартість – 335 тисяч гривень

«Комплексна організація заходів безпеки у школах неможлива без якісної системи відеонагляду. Для реалізації проекту «Безпечна школа» є необхідність у встановленні зовнішніх та внутрішніх камер відеонагляду, моніторів, відеореєстраторів, блоку безперебійного живлення та відповідного програмного забезпечення. Для зовнішнього відеоспостережепня необхідно 4-5 відеокамер. Для внутрішнього 24-26 відсокамер. Загалом система може бути стандарту IP або HD-SDI, формату Full HD 1080р.», - аргументує автор.

Заявки на участь в «Бюджеті громадських ініціатив» вінничани можуть надсилати до 28 серпня за посиланням.



Переглядів: 2956
Поширень: 0