Урочистості з нагоди чергової річниці з дня створення Повітряних Сил Збройних Сил України 7 серпня зібрали у Будинку офіцерів особовий склад та ветеранів Повітряних Сил ЗСУ, членів їх сімей, представників влади регіону та міста, а також оборонних відомств держави.

Зі словами вітань та подяки за сумлінну службу до військовослужбовців звернулися начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко, перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак, командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Дроздов. З професійним святом вартових неба привітав і голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України привітали з професійним святом

«Маємо дуже велику честь тут, на Вінницькій землі, бути столицею Повітряних Сил Збройних Сил України. Напередодні святкування 25-ї річниці Незалежності України ми, можливо, як ніколи, усвідомлюємо ті великі виклики, які стоять перед кожним із нас, - зазначив у вітальному слові керівник області Валерій Коровій. – Та, попри все, країна розвивається, рухається вперед. Країна змінюється. Можливо, ми маємо чимало проблем, але завдячуючи, в першу чергу, патріотизму українського народу, величі українського воїнства, ми по-новому сприймаємо дуже багато речей».

Військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України привітали з професійним святом

Голова облдержадміністрації відзначив, що за останні два з половиною роки українці усвідомили важливу істину: ніхто, окрім них самих, не буде захищати країну, не розвиватиме економіку, не створюватиме в державі комфортні умови для життя.

«Хочу запевнити, що ми будемо все робити для того, щоб підтримати Збройні Сили України, і щоб ваші сім’ї, діти і онуки почувалися на Вінницькій землі комфортно і безпечно», - підкреслив Валерій Коровій. Відтак побажав учасникам урочистостей мирного неба, злагоди і добра.

Військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України привітали з професійним святом

З нагоди свята низці військовослужбовців вручено нагороди Генерального штабу Збройних Сил України, Міністерства оборони України, командування Повітряних Сил ЗСУ, а також Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради, грамоти Вінницької міської ради.

Крім того, в рамках урочистостей, за участю представників оборонних відомств та місцевої влади відбулося покладання квітів до комплексу «Вшанування пам’яті захисників Вітчизни».

Військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України привітали з професійним святом

Для довідки.

Президентом України – Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України Петром Порошенком 2016 рік оголошено роком Повітряних Сил.

В поточному році підготовка Повітряних Сил ЗСУ спрямована на подальше нарощування та вдосконалення спроможностей для виконання поставлених завдань у складі міжвидових угруповань військ, протиповітряної оборони країни з урахуванням бойового досвіду, набутого в ході проведення антитерористичної операції.

Вперше за часів незалежності для потреб вартових неба передбачено рекордну суму – майже 3,5 млрд. гривень.



Переглядів: 4882
Поширень: 0