У Вінниці завершилося будівництво ще двох житлових будинків за програмою «Муніципальне житло». Вони знаходяться по вул Чехова. Сьогодні 140 родин, які стали учасниками цієї міської програми, отримали ключі від осель. На черзі здача в експлуатацію 3-го будинку на Чехова, яка планується до кінця року. А також будівництво наступного муніципального будинку – трохи більше ніж за рік заплановано завершити першу чергу десятиповерхівки по вулиці П.Запорожця.

Два роки у Вінниці тривало будівництво пускового комплексу з групи житлових будинків, збудованих за програмою «Муніципальне житло». 12 серпня відбулося урочисте вручення ключів від квартир власникам 2-х будинків. Це вже фактично четверта та п’ята багатоповерхівки, введені в екстплуатацію по міській програмі, учасниками якої переважно стають працівники бюджетної сфери, адже ціна на житло у муніципальних будинках на первинному ринку стабільно є однією з найнижчих у місті. У цих двох будинках оселяться 140 родин, а загалом від початку дії програми житлові умови поліпшило вже 484 вінницькі сім’ї.

Власники квартир у нових муніципальних будинках отримали ключі від осель

«Ми з сім’єю давно розмірковували про те, щоб поліпшити свої житлові умови. На профспілкових зборах нам розповіли, що починають будівництво нових будинків за цією програмою. Я до чоловіка. А він каже, що багато програм залишилося на папері, багато призупинено, і там, де інші збираються будувати, ще ялинки ростуть. А я йому кажу – пропонує це профспілка, якій я довіряю, і довіряю місту та місцевій владі, яка запропонувала цю програму, і буде відповідати за свої слова та контролювати будівництво. Мер сказав, що тут будуть будинки, і ми сьогодні у вказані терміни маємо сучасне, гарне житло, - розповідає учасниця програми та вже власниця однієї з квартир новобудови Світлана Кулешова. - Ця програма допомагає нам, працівникам освіти, медикам, переселенцям, учасникам АТО, отримати якісне житло за доступною ціною».

Власники квартир у нових муніципальних будинках отримали ключі від осель

Перед врученням ключів власників нового житла привітав перший заступник міського голови Ігор Корольчук: «Я розумію, які відчуття на сьогодні вас переповнюють. У 2009 році з ініціативи міського голови було прийнято програму з будівництва муніципального житла, і сьогодні ми відкриваємо вже четвертий і п’ятий будинки, збудовані за цією програмою. Хочу привітати вас з цією подією і побажати, щоб у ваших оселях було завжди тепло, комфортно, затишно та лунав дитячий сміх».

Власники квартир у нових муніципальних будинках отримали ключі від осель

Вартість квадратного метру житла у цих будинках коштує 8800 грн, вона є однією з найнижчих на первинному ринку житла. Десятиповерхівки цегляні, мають сучасне планування, утеплені. Всі квартири з індивідуальним опаленням, металопластиковими вікнами і заскленими кухонними лоджіями. Обладнані усіма необхідними лічильниками. «Практично всі договори на квартири були укладені на рівні нульових циклів, тому що будуємо вже не перший муніципальний будинок, нікого не підвели і намагаємося все робити якісно. І в ту ціну, за яку викуповуються квартири, ми намагаємося вкласти масимум послуг і масимально спростити проблеми мешканця, щоб довести квартиру до логічного завершення», - зазначає керівник Державного підприємства «Вінницьке інженерно-будівельне управління» Валерій Коробков.

Власники квартир у нових муніципальних будинках отримали ключі від осель

Окрім того, впорядковано і прибудинкову територію навколо будинків. Тут облаштовано місця для парковки автівок мешканців, а для малечі встановлено дитячий ігровий майданчик.

Власники квартир у нових муніципальних будинках отримали ключі від осель

На цьому реалізація міської програми не завершується – до кінця року планується ввести в експлуатацію 3-тю висотку по вул. Чехова.

Власники квартир у нових муніципальних будинках отримали ключі від осель

Наразі вже визначено й наступний об’єкт програми – десятиповерховий будинок на 180 квартир по вулиці П.Запорожця. Першу чергу будівництва якого заплановано завершити восени, але вже 2017-го року. За словами Ігоря Корольчука, незабаром буде визначено ціну на житло у цьому будинку, після чого розпочнеться прийняття заявок від бажаючих взяти участь у програмі. З умовами участі у міській програмі можна ознайомитись за посиланням



Переглядів: 10187
Поширень: 0