Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

За словами Світлани Василюк, відзначення Дня Незалежності України 24 серпня у Вінниці розпочнеться із загальноукраїнського молебню за Україну.

«У Вінниці з 10:00 на площі Європейській буде встановлено великий екран. Ми запрошуємо всіх містян у режимі он-лайн разом подивитися виступ Президента України, і схилити голову під час хвилини мовчання. О 10:15 розпочнеться акція, коли вся Україна буде співати гімн держави. Після чого в Києві розпочнеться військовий парад, який ми зможемо побачити в режимі реального часу на Європейській площі», − розповіла Світлана Василюк.

Також, за словами директора КП «Центр концертних та фестивальних програм» Ольги Дернової, 24 серпня у Вінниці кінолюбителі зможуть побувати на прем’єрі фільму «Полон».

На День Незалежності на Європейській площі вінничани зможуть разом з усією Україною заспівати гімн

О 15:00 на Майдані Незалежності у Вінниці стартує фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль». Він об'єднає в собі музичні, освітні, виставкові та культурно-мистецькі дійства. Тут будуть проекти «Колорит у єдності», «Розквітай, моя Україна», фейс-арт від вінницьких дитячих спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. А також – тематичні екскурсії по Вінниці, виставки обласного та краєзнавчого музеїв тощо.

Концерт із нагоди відзначення 25-ої річниці незалежності України «В твоїх обіймах, Україно» розпочнеться о 15:00 і марафоном триватиме до 22:00. У ньому братимуть участь творчі колективи міста Вінниці та районів, окремі виконавці.

Паралельно на Майдані Незалежності відбудеться проект VinArtStreet. У його межах пройде ярмарок виробів ручної роботи, виставки робіт сучасних художників, конкурс на кращий сувенір міста Вінниці (приурочений до Дня міста). А також виставка найцікавіших колекцій сучасних колекціонерів Вінниці, показ мод дизайнерів, інтер’єрні фотозони.

На День Незалежності на Європейській площі вінничани зможуть разом з усією Україною заспівати гімн

До 25-ї річниці незалежності у с.Марківка Теплицького району 22 серпня відбудеться урочисте відкриття оновленого музею всесвітньо відомого композитора Миколи Леонтовича. Участь в урочистій церемонії відкриття візьме міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Як повідомив начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський, також на офіційне відкриття завітає і правнучата племінниця Миколи Леонтовича.

У межах урочистостей запланована і хорова асамблея пам'яті Миколи Леонтовича: «Будуть виступи відомих колективів, зокрема Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г.І.Майбороди, а також кращих колективів нашої області», − зазначив Станіслав Городинський.



Переглядів: 2891
Поширень: 0