У Вінниці всі структурні підрозділи міської ради та ряд комунальних підприємств ще з лютого проводять закупівлі в системі ProZorro. Мерія була зацікавлена у якнайшвидшому переході на он-лайн тендери, тому ще минулого року почала підготовку до роботи на прозорому майданчику державних закупівель, щоб з початком нового бюджетного року проводити тендери вже в он-лайн системі. Наразі на платформі ProZorro вже працює майже 50 вінницьких користувачів, в тому числі всі департаменти та відділи міської ради. Щоб відпрацювати всі складні моменти та допомогти усім учасникам он-лайн тендерів якісно працювати в цій системі, у Вінниці відбувся семінар, який провели представники системи ProZorro.

1 серпня 2016 року в Україні завершився повний перехід на електронні публічні закупівлі через систему ProZorro. Це означає, що відтепер всі тендери, які перевищують порогові значення (200 тис.грн), повинні проводитись винятково через систему ProZorro.

У Вінниці робота в системі ProZorro стартувала ще у 2015 році. Тоді у місті пройшов перший семінар, де представники органів місцевого самоврядування почали знайомитись із цією системою.

У Вінниці відбулись семінари, де йшла мова про роботу в системі електронних закупівель ProZorro

«Ми ще рік назад в рамках пілотного проекту приєдналися до цієї системи. Фактично з лютого цього року ми почали працювати в даному напрямку. На цей час до системи вже приєдналося 46 учасників - виконавчі органи Вінницької міської ради та різні комунальні підприємства. Можу сказати, що станом на 1 серпня, коли вся країна перейшла в обов'язковому порядку на закупівлю в системі, то виконавчі органи Вінницької міської ради та комунальні підприємства до першого серпня вже провели 259 закупівель на загальну суму близько 55 мільйонів гривень. І результат вже, в принципі, маємо відчутний, – економія 9,4 мільйонів гривень бюджетних коштів. І це якраз конкретний приклад того, що система працює правильно», - каже Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці відбулись семінари, де йшла мова про роботу в системі електронних закупівель ProZorro

За час роботи в системі ProZorro у користувачів накопичилось ряд питань. Тому у Вінниці 19 серпня було організовано два навчальні семінари, які провели представники ProZorro у Вінницькій області Інга Сивіцька та Сергій Заєць: один для представників органів місцевого самоврядування та комунальних закладів, інший – для представників вінницького бізнесу.

У Вінниці відбулись семінари, де йшла мова про роботу в системі електронних закупівель ProZorro

«Я хочу подякувати представникам ProZorro за те, що погодилися провести семінар для представників наших департаментів та комунальних підприємств та надати відповіді на всі запитання, які стосуються проведення та термінів закупівель в системі ProZorro, - сказав Сергій Моргунов. – Головне, що у нас є бажання працювати у цій системі і розуміння того, що це дієвий механізм для економії бюджетних коштів. В будь-якому випадку електронні закупівлі - це максимально прозора система, яка дає в першу чергу можливі зекономити бюджетні кошти, а члени територіальної громади бачать, як і на що використовуються фінанси».

У Вінниці відбулись семінари, де йшла мова про роботу в системі електронних закупівель ProZorro

Додатково

Для забезпечення комфортного переводу замовників на роботу в електронній системі закупівель, команда ProZorro створила низку інформаційних інструментів. Так для дистанційного ознайомлення з новими нормами Закону було створено інформаційно-навчальний ресурс Infobox, на якому, окрім бази нормативних документів, розміщено навчальні матеріали та онлайн-курс для початківців по роботі в системі електронних закупівель. А в травні розпочався перший в Україні безкоштовний он-лайн курс Публічні Закупівлі на платформі Prometheus.



Переглядів: 2743
Поширень: 0