У школах та садочках міста завершуються роботи по підготовці до нового навчального року. У ЗШ № 34 утеплюють фасад та замінюють вікна на металопластикові. Триває реконструкція 5 груп та харчоблоку в ДНЗ № 73. Робітники ремонтують покрівлі у садочках № 37, 38. Про це йшлося сьогодні під час чергового засідання виконавчого комітету міської ради.

У Вінниці перед новим навчальним роком проведено капітальні та поточні ремонти в усіх 41 загальноосвітніх школах, 51 дошкільному та 2 позашкільних закладах. В тому числі на ці роботи було залучено благодійні внески та спонсорську допомогу.

Особлива увага зосереджувалась на ремонтних роботах, спрямованих на забезпечення життєдіяльності закладів в осінньо-зимовий період. Це, передусім, – ремонт покрівель, систем теплозабезпечення, водогонів, електромереж, заміна віконних та дверних блоків, освітлення. «Так, улітку 2016 року відремонтовано понад 4000 м2 покрівель, майже 1100 метрів тепломереж, 2560 метри водогонів, понад 8700 м2 підлоги, 52120 м2 коридорів, замінено 802 віконних блоків, встановлено понад 293 дверних блоків та дверей», – розповідає директор департаменту освіти міської ради Володимир Буняк.

До нового навчального року відремонтовано та підготовлено для занять понад 380 класних кімнат, 250 кабінетів, 140 ігрових кімнат. А також – 30 спортивних залів, 25 майстерень, 35 їдалень та харчоблоків. «Для оновлення матеріально-технічної бази придбано понад 600 парт, 71 класна стінка, понад 20882 комплектів постільної білизни, 96 ліжок для дошкільних закладів. Придбано 170 комп’ютерів, 35 ноутбуків та понад 80 одиниць іншої техніки», – продовжив Володимир Буняк.

Капітально відремонтовано покрівлі у школах № 4 та № 12, відремонтовано групи ДНЗ № 46, пральні в ДНЗ № 25, санвузли у ЗШ №№ 6, 26. Також замінено вікна на металопластикові в школах № 5 та № 31. Виконано капітальний ремонт приміщень у ЗШ № 5, № 31. Відремонтовано харчоблок в школі № 4.

Наразі триває ремонт приміщень для відкриття групи в ДНЗ № 60, покрівель у садочках № 37, 38, харчоблоків у – № 29, 58, 77. Крім того, за рахунок видатків бюджету розвитку в 2016 році утеплюють фасад та замінюють вікна у ЗШ № 34, реконструюють 5 груп та харчоблок в садочку № 73 та виконують ряд інших робіт. Також до кінця року планується завершити облаштування покрівлі з утепленням в садочку № 31, утеплення фасаду, замінити вікна та утеплити покрівлю в ДНЗ № 77.

В усіх освітянських закладах проведено перевірку систем тепло-, водо- та електропостачання. Наразі, згідно графіків, завершується виконання частини ремонтних робіт, які не впливають на перебіг навчально-виховного процесу. Їх планується виконати до початку опалювального сезону.

Міський голова Сергій Моргунов наголосив на тому, шо адміністрація закладів та батьківський комітет повинні перевіряти якість виконання ремонтних робіт. «Такого об'єму капітальних видатків на освіту, як в цьому році у Вінниці ще не було. Це все – завдяки децентралізації. Крім того, ми досить активно залучаємо бізнес та інвесторів до проведення робіт на території шкіл, наприклад, у ЗШ №10, 26. А у школі №16 роботи проводяться за грантові кошти. Дуже важливо, щоб належним чином було організовано контроль проведення робіт, також важливим питанням є гарантійне зобов’язання підрядників. Ми всі повинні вболівати за якість. Також дуже важливим питанням є прозорість використання коштів батьків, якими опікуються батьківські комітети. Ця інформація обов’язково повинна висвітлюватись на сайтах закладів», – каже Сергій Моргунов.



Переглядів: 3278
Поширень: 0