На її виконання з міського бюджету буде виділено 200 тис. гривень. Стільки ж коштів для її реалізації надасть Міжнародний фонд «Відродження».

Модернізація мережі дитячих клубів за місцем проживання - один з проектів, передбачених нещодавно прийнятою міською програмою «Вінниця - місто, дружнє до дітей». Мова йде про розширення можливостей для творчої самореалізації і здорового дозвілля дітей та підлітків. Водночас це стане засобом профілактики негативних явищ у дитячо-підлітковому середовищі. Особливим акцентом цієї роботи мають стати діти з так званих соціально-вразливих категорій, батьки яких не завжди приділяють достатньо уваги організації вільного часу дітей.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман підписав Меморандум про співпрацю на 2010 рік між Вінницькою міською радою та Міжнародним фондом «Відродження»На сьогоднішній день управління житлового господарства Вінницької міської ради проводить аналіз того, як підтримують і використовують ЖЕКи міста існуючі клуби. Спільно з фахівцями управління освіти розробляється план вдосконалення їх роботи. До вирішення цієї проблеми планується також долучити і громадські організації.

Ініціатива Вінницької міської ради знайшла підтримку з боку Міжнародного фонду «Відродження» (МВФ), який ставить за мету фінансово та організаційно сприяти становленню відкритого, демократичного суспільства в Україні шляхом підтримки значущих для його розвитку громадських ініціатив.

5 лютого Вінницький міський голова Володимир Гройсман підписав Меморандум про співпрацю на 2010 рік між Вінницькою міською радою та Міжнародним фондом «Відродження». З боку фонду документ підписав його виконавчий директор Євген Бистрицький. Він повідомив, що Вінницька область перша в Україні, де підписується Меморандум такого змісту. «Я вважаю, що ідеї, запропоновані у Меморандумі про співпрацю, повинні підтримуватися і втілюватись у життя в усіх містах України».

«Сьогодні ми робимо серйозний крок вперед у напрямку розширення світогляду дітей у міському середовищі, - каже Володимир Гройсман. - Ми розробили програму «Місто - дружнє до дітей» за стандартами міжнародної організації ЮНІСЕФ і її головна мета - зробити перебування дітей у місті більш комфортним та приємним».

Меморандум передбачає, що на реалізацію проекту по модернізації дитячих клубів та організації на їх базі літнього відпочинку для дітей, яких зачепила фінансово-економічна криза, з міського бюджету буде виділено не менше 200 тисяч гривень. Таку ж суму виділить фонд в рамках Антикризової гуманітарної програми.

Кошти будуть спрямовані на підтримку соціально орієнтованих проектів, які пропонуватимуть громадські і благодійні організації міста. Особливо тих, які передбачають подолання та запобігання наслідків кризи. Найбільш вдалі, результативні та дієві проекти будуть визначатись на конкурсній основі представниками міської ради спільно з фахівцями фонду «Відродження».

Слід зазначити, що це далеко не перший міський проект, який знаходить підтримку фонду. Свого часу Міжнародний фонд «Відродження» підтримав створення центру адміністративних послуг «Прозорий офіс», а сьогодні МФВ сприяє розповсюдженню досвіду Вінниці у інших містах України.


Переглядів: 3165
Поширень: 0