Великий фестиваль-ярмарок громадських організацій міста зібрав у затишному садку біля садиби Михайла Коцюбинського чимало захоплених людей. Щоб спілкування між різноплановими громадськими об’єднаннями відбувалось у невимушеній обстановці було вигадано «Громадську кухню» – учасники спільнот презентували партнерам та гостям заходу ексклюзивні смаколики зроблені своїми руками.

Більше двадцяти організацій взяли участь у заході. У кожної була своя локація, всі намагались притягнути увагу до своєї організації особливими цікавинками. Яскраво вбрані реконструктори, брутальні байкери та велосипедисти, веселі кавеенщики, чемна нова поліція, дівчата у старовинних сукнях та жінки з вокального ансамблю «Берегиня» виділялись у натовпі.

Кожен з столиків оформлявся з великим смаком, а на великий загальний виставковий стіл організації зносили свої страви-презентації, так що скоро він став строкатим від розмаїття наїдків. Запахи їжі змішувались: канапки, вафлі, смузі, узвар, кава з приправами, торти, тістечка, шашлики, плов, наваристий бограч, тощо… Панував радісний та піднесений настрій.

У садибі Коцюбинського вчора вирував фестиваль-пікнік «Громадська кухня»

«Наша мета – перезнайомити існуючі у місті організації. Існує багато нових громадських об’єднань, для них це привід презентувати себе. Більш старші розповідають про свої досягнення. У нас всіх є спільна мета, адже ми всі живемо у Вінниці і хочемо робити її щодня кращою. Коли організації працюють в команді, вони одна одну підсилюють, охоплюється більша кількість цільової аудиторії, так вони краще доносять свої ідеї до суспільства», - зазначає перед офіційним стартом «Громадської кухні» представник благодійного фонду «Подільська громада» та куратор заходу Альона Данилова.

У садибі Коцюбинського вчора вирував фестиваль-пікнік «Громадська кухня»

Кондитерськими виробами дивувала патрульна поліція (на загальний стіл вони презентували розкішний торт), своїми «рекордними» варениками пригощає реабілітаційний центр «Гармонія», регіональний центр інформації «Креатив» запрошує пограти у настільні ігри, реконструктори пропонують навчитись стріляти з лука або приміряти лицарські обладунки – тож на пікніку кожен знаходить собі заняття до смаку. І всіх без виключення частують смачним кулішем.

У садибі Коцюбинського вчора вирував фестиваль-пікнік «Громадська кухня»

Пізніше у «Фруктовій альтанці» відбулись бесіди на соціально-важливі теми, обговорювали успішно реалізовані проекти та ті, що лише плануються. Через деякий час після заходу планується видати листівки з рецептами: на одній стороні організації презентуватимуть себе та свою діяльність, на іншій ділитимуться способом приготування смачненького. Закінчувався вечір показом смішних роликів від ВІННИЦіЯнського фестивалю комедійного та пародійного кіно.

У садибі Коцюбинського вчора вирував фестиваль-пікнік «Громадська кухня»

Захід «Громадська кухня» був організований благодійним фондом «Подільська громада», громадською організацією «Гармонія» та ГО «Вінницький КВН» за підтримки Вінницької міської ради. Продовження обов’язково буде, адже вінницьким активістам потрібно збиратись разом якомога частіше задля планування цікавих та змістовних нових проектів.



Переглядів: 5236
Поширень: 0