27 серпня близько 13.00 години на лінію «102» зателефонував невідомий та повідомив, що на паркінгу одного з торговельних центрів Вінниці стоїть замінований автомобіль «ГАЗ».

Як, розповів начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк, на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції, вибухотехніки, кінологи зі службовою собакою, рятувальники, інші служби оперативного реагування. Працівники поліції організували охорону території стоянки. Ретельно обстеживши територію паркінгу та перевіривши автомобіль, в якому може знаходитись вибухівка, працівники поліції вибухових та заборонених предметів не виявили.

Невдовзі поліцейські встановили особу порушника – ним виявився 50-річний вінничанин. Чоловік пояснив, що мікроавтобус з Кримською реєстрацією заважав йому виїхати з території стоянки, тому він вирішив зателефонувати до поліції, щоб його перевірили та повідомив про вибухівку. 

Слідчим відділом поліції відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від двох до шести років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування.

 



Переглядів: 2238
Поширень: 0