В Головному управлінні національної поліції у Вінницькій області відбулась зустріч з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з питань забезпечення правопорядку в регіоні.

У зустрічі взяв участь начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП Олександр Плем’яник.

Представник місії Роберт Ламберт поцікавився загальною ситуацією з безпеки в області, станом боротьби з незаконним обігом вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, наявністю терористичних загроз в області.

Представників місії ОБСЄ ознайомили зі станом безпеки на Вінниччині

Підполковник поліції Олександр Плем’яник поінформував представників ОБСЄ про стан безпеки в регіоні, зазначивши, що впродовж 7 місяців до підрозділів поліції надійшло 102 тисячі заяв та повідомлень громадян, що на 30 відсотків більше ніж за аналогічний період минулого року. Така кількість звернень до поліції за допомогою свідчить про зростання довіри до правоохоронців.

Криміногенна ситуація характеризується стабільністю з динамікою зменшення умисних вбивств, умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, крадіжок з квартир та грабежів. Разом з тим спостерігається ріст хуліганств, шахрайств, незаконних заволодінь транспортними засобами.

Посилену увагу правоохоронці надають забезпеченню охорони публічної безпеки – щоденно в області на охорону правопорядку заступає близько 500 поліцейських та близько 50 членів громадських формувань.

Олександр Плем’яник підкреслив, що поліцією вилучається зброя та боєприпаси, в тому числі, завезені з зони АТО, але це суттєво не впливає на безпеку в регіоні.

З незаконного обігу у цьому році вилучено 23 пістолети, 5 обрізів мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної зброї, майже п’ять тисячі набоїв, 25 гранат, 49 саморобних вибухових пристроїв.

В ході зустрічі були також обговорені питання реформування поліції, зокрема, гостей було поінформовано про завершення процесу атестації особового складу поліції.



Переглядів: 2411
Поширень: 0