Днями у Вінницькій митниці ДФС (у м. Вінниця та у м. Могилів-Подільський) відбулись робочі зустрічі з посадовими особами державних органів, які безпосередньо здійснюватимуть санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний, радіологічний контроль товарів, що переміщуються через митний кордон України відповідно до Порядку інформаційного обміну, затвердженого Постановою КМУ від 25.05.2016 р. №364.

В ході зустрічей обговорювались особливості застосування програмного забезпечення та проблемні питання, що виникають під час реалізації принципу «Єдиного вікна».

Заступник начальника Вінницької митниці ДФС – начальник УБМП Микола Криворучко зазначив, що принцип «єдиного вікна» запроваджується з метою підвищення інвестиційної привабливості нашої держави, для спрощення здійснення зовнішньоекономічної діяльності сумлінними суб’єктами господарювання. Однак, незалежно від способів подання документів (паперовий, чи електронний) має забезпечуватись належний контроль за дотриманням законодавства та здійснюватись припинення спроб незаконного переміщення товарів через митний кордон України.

В свою чергу, начальник відділу ІТ Вінницької митниці ДФС Олена Гаврилова ознайомила присутніх з 3 складовими програмного забезпечення для роботи за принципом «Єдиного вікна»(декларант – державні органи – митниця), продемонструвала навчальний ролик, підготовлений ДФС України.

Присутні на заходах представники митних постів, відділу організації митного контролю відповіли на запитання декларантів і представників державних органів.

За результатами зустрічей досягнуто домовленості щодо активізації роботи, направленої на застосування принципу «єдиного вікна».

ГУ ДФС у Вінницькій області за матеріалами Вінницької митниці ДФС



Переглядів: 2172
Поширень: 0