14-річний підліток через вікно проник до приміщення Свято-Вознесенського храму і намагався викрасти церковні гроші. Півроку тому, хлопець уже затримувався працівниками поліції за скоєння крадіжки з цієї ж церкви.

31 серпня близько 23 години на пульт централізованого спостереження поліції охорони надійшов сигнал «Тривога» з бершадського Свято-Вознесенського храму. Черговий негайно передав інформацію групі реагування, яка прибула на місце події за декілька хвилин.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника Бершадського відділу поліції В’ячеслава Лялюцького, за підозрою у скоєнні правопорушення працівниками поліції охорони при спробі покинути місце злочину був затриманий 14-річний підліток, житель сусіднього району. Хлопець, розбивши вікно, проник до приміщення церкви і забрав близько 1700 гривень. В кінці березня підліток уже обкрадав цю церкву, потайки забравши під час богослужіння скриньку для пожертвувань з 2500 гривнями. На даний час суд розглядає матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом за скоєння підлітком попередньої крадіжки.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) кримінального кодексу України. В суд буде направлене клопотання щодо застосування до хлопця примусових заходів виховного характеру.

 



Переглядів: 1680
Поширень: 0