Відсьогодні на трамвайному маршруті №4 почав курсувати другий трамвай «WinWay», зроблений руками працівників Вінницької транспортної компанії. Він на 10 метрів довший за свого попередника і має низькополу вставку для зручності пасажирів на візках і мам з дитячими колясками. Ще один такий трамвай, який був запланований на цей рік, почав проходити технічні випробування. Наступний, який вийде на лінії в грудні, буде коротший, але теж адаптований для користування людьми на візках.

Другий вінницький трамвай «WINWAY» вийшов на маршрут (ФОТО)

Працівники трамвайного депо продовжують модернізовувати старі чеські вагони, створюючи на їх базі нові вінницькі трамваї. Сьогодні вийшов на маршрут другий «WinWay». Він обладнаний секцією з низьким рівнем підлоги із двома місцями для інвалідів на візках і пандусом, транзисторною системою керування двигунами «Segelec» (виробництва Чехії) з рекуперацією; інформаційною системою та засобами зовнішнього і внутрішньою відеоспостереження; світлодіодним освітленням салону.

«Цей трамвай має вже додаткові опції. Наприклад, тут, крім вставки з низькою підлогою, вже є внутрішнє відеоспостереження, незалежна система приводу колісних пар, яка дає можливість більш ефективно працювати рухомому складу, сенсорна кнопка відкриття дверей та інфрачервоні датчики від затискання. В планах – мінімум 3 вагони щороку, а якщо нам дозволятимуть наші фінансові можливості, то, можливо, і більше», - розповів міський голова Сергій Моргунов.

Другий вінницький трамвай «WINWAY» вийшов на маршрут (ФОТО)

Окрім цього, в трамваї покращено тепло- та звукоізоляцію, забезпечено вентиляцію салону та, вже традиційно, облаштовано безкоштовний Wi-Fi. Вагон обійшовся у 8 млн грн – це кошти міського бюджету. При цьому вартість нового трамваю львівського заводу «Електрон» складає понад 26 млн грн, а нового чеського – 1,5 млн євро.

Генеральний директор КП «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк, каже, що у новому трамваї дотриманні всі необхідні параметри, а маневреність – як у звичайного трамвая. «Вагон пройшов всі тести. Його випробовував і тестував київський інститут, який дуже прискіпливо підходить до своєї роботи – перевірив кожну деталь, вимірював освітлення в салоні у кожному кутку, перевіряв рівень шуму спеціальним пристроєм. Тобто все за європейськими стандартами», - сказав Микола Форманюк.

А голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що для міста будівництво нових трамваїв – це надзвичайно великий крок вперед. «Ми повинні дуже добре розуміти, що напрацьовані нові технології в подальшому дають поштовх для нових проектів в галузі машинобудування. Тому що люди навчаються, опановують все нові і нові технології, і в такий спосіб рухаються вперед, що дуже важливо на сьогоднішній день», - говорить Валерій Коровій.

Другий вінницький трамвай «WINWAY» вийшов на маршрут (ФОТО)

Працівники, які роблять вінницькі трамваї, сьогодні отримали грамоти, подяки і премії. Їх вручали міський голова Сергій Моргунов, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, секретар міської ради Павло Яблонський та голова Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» Раїса Панасюк.

Другий вінницький трамвай «WINWAY» вийшов на маршрут (ФОТО)

«Це ще одна здійснена наша мрія, – каже Раїса Панасюк, яка пересувається на візку. – Ми з дівчатами говорили, що у трамваї неможливо дістатися самостійно, потрібно, щоб нас хтось заносив. А тепер ми можемо вільно заїхати і виїхати, і нам не потрібно шукати сильних чоловіків, щоб нам допомогли. Від усіх людей, які пересуваються на візках, і від мам, які користуються дитячими візками, дякую всім, хто доклав стільки зусиль, щоб створити такий трамвай. Європа є тут у нас. Ми можемо пишатися, що разом можна реалізовувати такі проекти».



Переглядів: 9506
Поширень: 0