Нещодавно до Вінниці вже вчетверте прибула гуманітарна допомога з американського міста-побратима – Бірмінгема (штат Алабама). Це десять коробок з медичними інструментами та виробами медпризначення.

Серед іншого вантаж містить кровоспинні матеріали, які є рідкісними в Україні. 

Ці ліки будуть відправлені бійцям АТО на цьому тижні разом з черговим гуманітарним вантажем.

Восени 2014 року Вінницька міська рада направила усім своїм містам-побратимам листи з проханнями надати допомогу для вінницьких військових, поранених та постраждалих у зоні АТО.

Першим відгукнувся саме Бірмінгем, і 26 листопада американське місто-побратим передав перший гуманітарний вантаж.

А нещодавно вже вчетверте до Вінниці прийшла допомога від жителів Бірмінгему. «Мешканці міста Бірмінгем поступово збирають медичне обладнання та ліки для бійців АТО. А потім – передають до Вінниці, щоб ми передали їх на Схід разом з черговим гуманітарним вантажем. Цього разу – це 10 коробок з медичними інструментами та ліками. Це дуже якісні препарати, які будуть у нагоді на Сході. Також тут є унікальні речі, які для України рідкісні. Наприклад, пластирі з кровоспинними ліками, що дуже важливо для збереження життя. Гуманітарний вантаж з Бірмінгему – це не лише матеріальна підтримка, а й моральна. Адже наші бійці відчувають, що про них думаємо не тільки ми – вінничани, а ще й наші друзі за кордоном», – каже радник міського голови з міжнародних питань Ольга Парвадова.

Також, серед гуманітарного вантажу – системи для переливання крові, катетери, перев’язочні матеріали, одноразові хірургічні інструменти, засоби для індивідуальної гігієни та багато іншого.

Попередньо планується, що допомога з Бірмінгему буде відправлена бійцям АТО на цьому тижні разом з гуманітарним вантажем з Вінниці.



Переглядів: 4242
Поширень: 0