7 вересня у Вінницькій облдержадміністрації відбулося засідання обласної координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху за участі представників транспортних відомств, освітян та Нацполіції області.

Начальник Управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Ігор Слободянюк виступив з детальним аналізом аварійності на території області. З початку року на автошляхах області сталось 1723 дорожньо-транспортних пригоди, з яких 660 з потерпілими. За цей час на дорогах Вінниччини загинули 108 людей та 794 були травмовані.

Під час наради представники обласного главку поліції зазначили, що переважна частина автопригод відбувається унаслідок перевищення швидкості, порушення правил маневрування, керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Для зниження рівня аварійності з 8 серпня по 12 вересня на території Вінниччини проводиться місячник з безпеки дорожнього руху, в рамках якого активізовано профілактичну роботу правоохоронців.

Учасники наради обговорили стан безпеки дорожнього руху на залізничних переїздах, забезпечення перевезень шкільними автобусами, перевезення небезпечних та великогабаритних вантажів.

За пропозицією працівників поліції прийнято рішення продовжити роботу щодо взаємодії з Укратрансбезпекою в частині проведення спільних рейдів, запровадити практику вимірювання швидкості руху водіями транспортних засобів, у тому числі в автоматичному режимі, покращити стан доріг в місцях з найбільш інтенсивним рухом, особливо там, де здійснюється перевезення пасажирів автобусами та рух шкільних автобусів.
За підсумками зустрічі також вирішили збільшити кількість спільних робочих груп з представників поліції, громадськості, ЗМІ та інших відомств для роз’яснення важливості дотримання правил дорожнього руху, залучити до такої діяльності органи місцевого самоврядування та активізувати профілактичну роботу з дітьми у навчальних закладах.



Переглядів: 2546
Поширень: 0