Вінницька поліція затримала злочинну групу квартирних злодіїв, які скоювали крадіжки на території Вінницької, Черкаської та Одеської областей.

За словами т.в.о. начальника ГУНП Юрія Педоса, працівники карного розшуку отримали оперативну інформацію про приїзд до Вінниці гастролерів, яких підозрюють в причетності до крадіжок з домоволодінь та квартир на території двох областей.

З початку вересня зловмисники винайняли житло у Вінниці та зайнялись злочинним промислом.

Оперативники взяли інформацію в розробку та 6 вересня підозрюваних затримали у м. Вінниці після скоєння крадіжки.

Вінницькі поліцейські затримали банду квартирних злодіїв, що вчиняли крадіжки на території кількох областей

Орієнтування на автомобіль ВАЗ-2112, на якому пересувалися злочинці, передали патрульним поліцейським. Водій не відреагував на вимогу поліцейських зупинитися та прискорив рух. Під час переслідування, зловмисники викинули через вікно відмички, з допомогою яких потрапляли до квартир. Патрульні заблокували підозрюваних та наказали вийти з автомобіля.

Слідчо-оперативна група поліція вилучила знаряддя злочину та інші речові докази з автівки. Автомобіль поміщено на арештмайданчик.

Під час обшуку на зйомній квартирі поліцейські вилучили частину викрадених з квартир вінничан речей – шуби з цінного хутра, ноутбуки, планшети, одяг, золоті ланцюжки та грошові кошти. Частину викраденого крадії встигли збути.

Вінницькі поліцейські затримали банду квартирних злодіїв, що вчиняли крадіжки на території кількох областей

553

Затримані, віком 39 та 35 років – вихідці з ближнього зарубіжжя, в Україні проживали тимчасово. Один з них раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку.

На даному етапі слідства є докази щодо причетності групи до скоєння п’яти крадіжок у м. Вінниці. Скільки квартири вони обікрали під час злочинних гастролей Україною – з’ясує слідство.

За фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження відповідно до ч.3 ст.185 КК України. Такі правопорушення караються ув’язненням терміном до шести років.



Переглядів: 3612
Поширень: 0