Восьмого вересня в пункті пропуску «Аеропорт-Вінниця» співробітниками Вінницької митниці ДФС під час митного контролю багажу громадянина Франції було виявлено контрабандний товар. Упаковки м'яса в поліетиленовій упаковці виробника з маркуванням «Kosher For Passover, KADASSIA, kosher for Pesach» загальною вагою близько 80 кілограм, пасажир намагався ввезти на митну територію України, обравши форму проходження митного контролю «зелений коридор».

По даному факту Вінницькою митницею ДФС порушено справу про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 471 МК України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю».

У Вінницькому аеропорту затримали француза, який намагався нелегально провезти 80 кіло м'яса

Відповідно до ч.2 ст. 378 МК України та постанови КМ України від 21.05.2012 № 434, громадяни можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує єквівалент 200 Євро на одну особу в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, у кількості не більше ніж 1 упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограмів кожного найменування на одну особу.

Товари, які незаконно намагався перемістити громадянин Франції на митну територію України, тимчасово вилучені.

Триває провадження по справі.

ГУ Міндоходів у Вінницькій області



Переглядів: 5181
Поширень: 0