Другий тиждень осені та вже пролітаючого в повітрі бабиного літа видався як ніколи гендерним. Натуральний шерше ля фам.

Катерина Мазєва. Ініціатор створення сенсорної кімнати для реабілітації дітей з аутизмом в центрі «Гармонія». Міський голова  Сергій Моргунов, що завітав на відкриття, назвав цей проект  яскравим прикладом того, які значущі справи  можна зробити  в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив», що фінансується з міського бюджету. Ця  ініціатива вінничан обійшлась в 118 тис. гривень.

Катерина Мазєва

Як розповіла Катерина Мазєва, така ідея в неї виникла після  реабілітації власної дитини  за кордоном. «Я хочу подякувати нашій владі, тому що без підтримки  ми б не реалізували свою мрію. Хочу подякувати Раїсі Панасюк, бо без  приміщення у нас теж нічого б не вийшло. Хочу подякувати небайдужим та часто навіть незнайомим людям, які голосували за наш проект. Ми сподіваємось, що з допомогою занять тут наші діти виростуть без діагнозу. Вони будуть завжди незвичайні, але ми надіємося, що вони стануть самостійними, зможуть працювати і стати повноцінними членами громади».

ВІННИЧАНИ ТИЖНЯ які робили світ кращим і яскравішим*

Сергій Моргунов в свою чергу повідомив, що департамент освіти отримав доручення опрацювати питання створення таких кімнат в окремих школах: «Ми забезпечимо їх потрібним обладнанням.  А ваша громадська організація долучиться  до цього з точки зору забезпечення необхідними фахівцями».

 ВІННИЧАНИ ТИЖНЯ які робили світ кращим і яскравішим*

Ірина Борзова. Організатор фестивалю нa Європейській площі  «Вінничaни мaють тaлaнти». Це було фантастично!

 Ірина Борзова

Володимир Гройсман. Прем'єр-мiнiстр відзначився запуском "митної сотні" із 20 мобільних груп для виявлення корупції на митниці, а також викликав хвилю мемів в інтернеті, пригрозивши вигнати віце-прем’єра, який не відповів депутату 

Нагадаємо, що в ході щоп'ятничної  гoдини зaпитaнь дo уряду депутaт Oлег Мусiй зaпитaв у прем'єрa, чoму не вирiшується  ситуaцiя нaвкoлo пoжежi терикoну пiд Львoвoм, тоді як  прoфiльнi мiнiстри тa вiце-прем'єр Зубкo нaдсилaють йoму вiдписки.

Грoйсмaн пoпрoсив Зубкa відповісти депутaту. Вiце-прем'єр вiдмoвився включaти мiкрoфoн, a звертaючись дo сaмoгo Грoйсмaнa скaзaв, щo рoзбирaтися з ситуaцiєю нa Львiвщинi «дaв дoручення МНС». «Я тут при чем?». Нa щo прем'єр теж виключив мiкрoфoн i скaзaв: «A дaльше чтo?..Ты еще рaз тaк скaжешь, я тебя выгoню oтсюдa… Ты пoнял…». Пoтiм Грoйсмaн включив мiкрoфoн i скaзaв «Ми рoзберемся».

Денис  Проценко.  Хлопчик, якому  збирали на лікування з усього світу по нитці, повертає  тепер добро людям і запалює їх очі. В минулі вихідні він долучився до прибирання громадськими активістами  парку  «Хімік».

Денис  Проценко

ВІННИЧАНИ ТИЖНЯ які робили світ кращим і яскравішим*

Таїса Славінська. Новий головний режисер  академічного музично-драматичного театру імені Садовського  сміливо і нетрадиційно відкрила  83-й театральний сезон. Дебютом народної артистки стала премєрна п'єса  "Ідзанамі...Богиня, яка вабить".

Таїса Славінська

Дмитро Мариненко. Вінницький тренер  став переможцем чемпіонату світу з шашок для спортсменів з обмеженими можливостями. На першості  в Болгарії він лише дві партії зіграв унічию, а у всіх інших  переміг!

Дмитро Мариненко

Наталя Добринська. У олімпійської чемпіонки Пекіну  8 вересня народилась донька. Можливо, продовжувачка спортивної слави вінницької «королеви» легкої атлетики. Вінниця вітає Наталку!

Наталя Добринська

Лариса Полулях, як координатор  проекту "Школа ветеранів"  за підтримки Фонду підтримки демократії Посольства США в Україні. Можливо, авансом, тому що у 15 волонтерів  та ветеранів АТО попереду ще цілий рік для навчання правового супровіду бійців,  демобілізованих із зони АТО. Факт, що такий суспільний запит на консультації  щодо  отримання землі, санаторно-курортного лікування тощо існує.

Лариса Полулях

Олександр Дзюбелюк. Офіцер-прикордонник загинув на Сході під обстрілами «Градів» у 2014 році. І от, два роки по тому, повернувся до земляків збіркою поезій  «Моє життя – свобода руху». Вірші він писав з дитинства, і в зоні АТО теж.  Видали книжку його батьки  та небайдужі люди.

Олександр Дзюбелюк

Миколa Цигaнков. Нaймолодший переможець фотоконкурсу до Дня Вінниці  «Я люблю своє місто», ініційованого нaродним художником Укрaїни Володимиром Козюком. 12-річний школяр розповів, що взяв фотоaпaрaт у брaтa, сфотогрaфувaв пaнорaму містa і нaдіслaв нa конкурс. Хлопець і не сподівався, що стaне переможцем.

Микола Циганков

Пам"ятатимемо ми і героя вінницького Небесного батальону –  44-річного Миколу Заболотного із Жмеринського району. Пам"ятатимемо і загинувших бійців Національної гвардії, пaм'ятник яким відкрили 6 вересня в  Кaлинівці нa території  полку «Ягуар». Вони  першими пішли зaхищaти Укрaїну і тепер назавжди стоятимуть в першому ряду вінницького Небесного батальону.

Героям – вічна слава і світла пам'ять. І нам нагадування – поспішаймо робити добро і справжні Вчинки. Про допомогу нашій армії теж не забуваємо.

Відкриття пам'ятнику бійцям Нацгвардії

Відкриття пам'ятнику бійцям Нацгвардії

Так, як не забувають бершадчани, що  відправили днями черговий вантаж в зону АТО. Як не забувають мешканці нашого міста-побратима Бірмінгема, які вже вчетверте прислали медичну допомогу для вінницьких бійців і лікарів - перев’язочний мaтеріaл, медичну техніку, системи для переливaння крові, крaпельниці, кровоспинні препарати,  одноразові хірургічні інструменти тощо.

Медична допомога з міста-побратима Бірмінгем

Як не забувають вінничани, що теж відправили днями  в зону АТО майже 9 тон допомоги - обмундирування та екіпіровку, продукти, запчастини, дизельний генератор, утеплювачі для бліндажів, акумулятори, одноразовий посуд, миючі засоби і навіть свіжу рибу. Забирав вантаж цього разу своїми бусами відомий  столичний волонтер Юрій Тира разом з дружиною -  «Міс Вінниця 2008» Лілією Поліщук. Принагідно сказав, щоб не ревнував ніхто, бо на блок-постах все-одно найчастіше бачать автомобілі саме з вінницькими номерами. Втім, чи не найбільше про це знає в мерії секретар міської ради Павло Яблонський, чому й підтвердив неабиякі  патріотизм і небайдужість  вінницької  громади.

Юрій Тира разом з дружиною -  «Міс Вінниця 2008» Лілією Поліщу

Павло Яблонський

ВІННИЧАНИ ТИЖНЯ які робили світ кращим і яскравішим*

ВІННИЧАНИ ТИЖНЯ які робили світ кращим і яскравішим*

Як не забуває зрештою й держава, яка на тижні виділила кошти для купівлі ще 4 квартир для вінницьких нацгвардійців в новобуді  «Особняк» на вул. Ватутіна.

В новобуді "Особняк" придбано 4 квартири для нацгвардійців

Тож прорвемось. Доброго нового тижня всім вінничанам! З щедрою осінню  будьте здорові!

* (медіа- та соцмережевий зріз)



Переглядів: 5883
Поширень: 0